Srbija Vesti

Jelena Zorić prijavila Dijanu Hrkalović za pretnje, pa joj se ova izvinjava putem tabloida

jelena zoric
Printscreen

Novinarka BIRN-a i nedeljnika Vreme Jelena Zorić dala je iskaz u Trećem osnovnom tužilaštvu u vezi sa prijavom Dijena Hrkalović za pretnje.

Naime, Hrkalović je u ponedeljak (21. jula) gostujući na TV Hepi rekla sledeće:

– Ova Jelena Zorić, čije priznanje imamo konačno od pre par dana, za koju Vlada Gajić iz Narodne stranke kaže da joj je Saša Drecun izvor za njene informacije. Mislim svi pričaju da je ona u jako prisnim odnosima sa njim. Čujem kako njen brat priča da je ona imala problem sa redakcijom televizije na kojoj je prethodno radila zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog kriminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl te redakcije. Pazi, prikrila je to od svog uredništva! Kako se to zove? Selektivno istraživačko novinarstvo, ili kako?

Nekadašnja novinarka N1 televizije je potom medijima dostavila TV prilog o prepisci za koju Hrkalovićeva tvrdi da je prikrivena.

Pominjanje brata, s druge strane, doživela je kao pretnju zbog čega je i podnela prijavu.

– Izjavu Dijane Hrkalović, okrivljene u jednom postupku pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, doživela sam kao pretnju – naglasila je Zorić.

Ona je objasnila da cilj prijave koju je podnela protiv Hrkalović nije da joj oteža položaj kao okrivljene u postupku koji se protiv nje vodi.

– Nije mi namera da se ona vrati u pritvor, zbog moje prijave – ponovila je Zorić i predočila da je cilj njene reakcije da zaštiti svoju porodicu.

Zorić podseća da Hrkalović “nije laik”, već doktor psihologije i bezbednosno je obučena osoba, koja bi trebalo da zna da na televiziji ne može da iznosi uvrede, optužbe, laži i pretnje na račun drugih ljudi.

Prema rečima Zorić, Tužilaštvo je bilo ažurno i pozvalo je na iskaz u roku od 48 sati, kako i nalaže postupanje u slučaju pretnji novinarima.

– Postupajuća zamenica tužioca je imala iscrpan razgovor, stalo joj je do toga kako se moja porodica i ja osećamo – istakla je Zorić.

Ona je poručila da se trudi da objektivno izveštava, isključivo u javnom interesu, i ponavlja da cilj njene prijave nije nikakava osveta i želja da se Hrkalović oteža položaj, kao okrivljene u jednom drugom postupku.

U međuvremenu, Hrkalović je Zorićevoj ponudila izvinjenje putem jednog tabloida.

– Želim da ponudim duboko izvinjenje novinarki Jeleni Zorić i da istaknem da nije bila namera da pretim, niti sam prenošenje ove informacije koju sam čula doživela kao pretnju – izjavila je za portal Objektiv.rs nekadašnja državna sekretarka u MUP Srbije Dijana Hrkalović.

– Ukoliko je ova informacija koju sam čula posredstvom poznanika neistinita informacija, želim i za to da ponudim svoje duboko izvinjenje – izjavila je Hrkalović.

Dijana Hrkalović pripremala likvidaciju policajaca koji joj smetaju

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link