Magazin Poznati

„Teško vam je da gledate oca koji bije ćerku? Iza vrata je još brutalnije, udaranje, pljuvanje, šutiranje“

Nekadašnja srpska teniserka Jelena Dokić oglasila se nakon što je videla snimak kako otac, kineski državljanin, brutlano tuče ćerku teniserku na terenima u Beogradu.

– Muka mi je, povratila sam, srce mi je slomljeno. Mislite da je ovo brutalno? Jeste! To je bio normalan dan za nas koji smo bili ili smo zlostavljani kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje na zemlju, udaranje pesnicama i nogama… Samo još jedan dan za nas i to uključuje ovu 14-godišnju devojku – napisala je Jelena na Instagramu, koja je pre nekoliko godina okrila da je i nju otac Damir godinama tukao.

Godinama se bori sa viškom kilograma, depresijom, a umalo je sebi oduzela život.

– Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata. Još je gore. Zbog toga sam pisala i govorila o ovome. Nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali je pitanje da li su se stvari promenile u našem sportu i da li se ovim bavi društvo. Drago je da je ovo čudovište uhapšeno, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok je nije počeo šutati po podu. Mediji moraju učiniti više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla. Ovde se sada treba pojačati. Pitanje je da li se dovoljno radi i samo na podizanju svesti o tome.

Jelena je prozvala poznate ličnosti i sportiste kako bi se oglasili oko ovog slučaja.

– Novinari širom sveta i svi vi na svojim Tviter profilima koji volite sve priče i tračeve, šta kažete na ovo? Igraju li neki igrači grand slem ili ne ili se zabavljaju?

Koga briga. A ova jadna devojka. Ko će pričati o njoj i štititi je?

Reći ću ti iz ličnog iskustva. Niko!

Nadam se samo da će ovaj put neko pomoći jer je uplašena i slomljena i zauvek će biti traumatizovana.

Hajde svi, mediji, društvene mreže, igrači, bivši igrači, novinari, podelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ripostujte. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se dešava iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer nemojte zaboraviti da svi ovo ne prežive i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne pričamo dovoljno. Neki ne prežive, neki su ubijeni, a neki sebi oduzmu život. Vi jednostavno ne čujete za to. Dakle, vreme je da se napravi malo buke.

Određen pritvor Kinezu koji je pretukao ćerku na teniskom terenu u Beogradu

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link