Putovanja

Jednodnevni izleti u Srbiji

Jednodnevni izleti su sve popularniji u Srbiji tako i brojne turističke destinacije svoje sadržaje prilagodjavaju kratkim izletima u Srbiji . Potrebe savremenog društva se iz godine u godinu menjaju, tako i interesovanje za putovanjima.

Stres, svakodnevica, ubrzan način života i konstantni nedostatak vremena su nas naučili da je dovoljno promeniti životnu sredinu na jedan dan i da se već osećamo bolje nakon toga. Ta činjenica nas je motivisala da istražujemo destinacije za jednodnevne izlete. 

Divčibare

autor/darkomihai

Divčibare kao turistička destinacija je izuzetno popularna već dugi niz godina. Nalazi se u Kolubarskom okrugu na svega 40km od Valjeva. Do Divčibara se dolazi iz tri pravca Mionice, Kaone i Požege.

Prva ascijacija na Divčibare je netaknuta priroda, prelepi vidikovci i sredjene staze za šetnju, ovo su dovoljni razlozi da napravite jednodnevni izlet do Divčibara i uživate u prirodi i čistom vazduhu. Ukoliko vas ova planina zavede i poželite da prenoćite i da je bolje upoznate, možete pogledati najlepše apartmane na Divčibarima i rezervisati termin koji vam odgovara.

Etno selo Tiganjica 

Tiganjica je savršena destinacija za kratki odmor sa decom, nalazi se na oko 60 km od Beograda i na svega 10 km od Zrenjanina. Ovo Banatsko etno selo je uradjeno u lalinskom stilu i predstavlja pravi primer kako se u davna vremena gradilo na području Banata.  

autor/Nikola Ozimkovic

Poseduje brojne sadržaje koji će oduševiti sve starosne grupe pa tako stariji mogu uživati u banatskim specijatetima u restoranu Trofej, posetiti Ljubišin etno muzej, uživati u prirodi.
Sadržaji koji najčešće kradu dečiju pažnju su igralište, Poni ergela, mini zoo vrt..

Banjska stena – Tara

Banjska stena je jedan od najpoznatijih vidikovaca u Srbiji nalazi se na planini Tari u blizini odmarališta Mitrovac.  Vidikovac se nalazi na nadmorskoj visini od 1065m  sa kog se pruža bajkovit pogled na kanjon reke Drine i veštačko jezero Perućac.  Kada dodjete do vidikovca možete napraviti manji predah na klupama i uživati u nestvarnim prizorima. Za ljubitelje fotografije ovo je jedno od najlepših mesta za pravljenje fotografija. 

autor/Maja Markovic
autor/Maja Markovic

U blizini Banjske stene se nalazi i Bajina Bašta i jezero Perućac gde možete napraviti duži boravak i istražiti sve lepote ovog dela Srbije. Odmor na Drini je idealna prilika da upoznate zapadnu Srbiju. 

 

Share via
Copy link