Horoskop Horoskopski znakovi

Jarac, Bik, Rak i Ribe bolje da ne čitaju horoskop, više im škodi nego što koristi

Nesumnjivo je da astrologija u velikoj meri utiče na naše živote, ali za određenje znake Zodijaka čitanje horoskopa i planiranje na osnovu njega više škodi nego što koristi.

Astrologija intrigira veliki broj ljudi i s vremena na vreme okreću se horoskopu kako bi saznali nešto o sebi ili o predstojećim događajima. Za njih astrologija ima gotovo terapeutsko dejstvo, otvara im nove mogućnosti u sadašnjosti, a daje ideje za budućnost.

Međutim, postoje i skeptici koji ne veruju u horoskopske predikcije. Oni astrologiju smatraju pseudonaukom, pa svaku mogućnost za uspeh i sreću koja im stoji u astrološkoj karti odbacuju s prezirom.

A s druge strane, ima i onih koji toliko slepo veruju u astro predviđanja, da svoje životne planove u potpunosti „kroje“ prema položaju zvezda. A ako im se predikcije ne ispune, duboko su razočarani. I jednima i drugima se savetuje da uopšte ne čitaju horoskop, jer im upropaštava šanse za uspeh i sreću.

Jarac

Za predstavnike ovog znaka astrologija je nerazumljiva i neutemeljena. Po prirodi, Jarčevi su realisti i analitičari i uvek prednost daju statistikama nego emocijama. Ako im se nešto ne čini logičnim, takve predloge i sugestije odmah odbacuju. Pa i na svoju štetu!

Kada bi malo proširili vidike, mnogo bi lakše „plovili“ kroz život i bili uspešniji.

Bik

Bik je zemljani znak, ima praktičan i prizeman pristup životu, zbog čega mu je teško da veruje da mu „sudbinu kroji“ položaj zvezda. Ako mu se pokvari usisivač, a odmah zatim i nov fen, on nikada za to neće „okriviti“ retrogradni Merkur.

Osim toga, pripadnici ovog znaka su ekstremno tvrdoglavi i ne dozvoljavaju mogućnost da imaju iste karakteristike kao neko drugi, a ponajmanje samo zato što je ta neka osoba rođena u njihovom horoskopskom znaku.

Vodeći se principom da se astrologiji ne može verovati, Bik ipak čita horoskop, ali samo kako bi učinio sasvim suprotno od onoga što mu se savetuje.

Rak

Rakovi previše veruju zvezdama. Toliko da svoje poslove planiraju u skladu sa preporukama astrologa. Međutim, život je nepredvidiv i često iznenađenja nisu prijatna. Stoga slepo usvajanje astro sugestija i saveta može biti potpuni promašaj.

Savet Rakovima je da budu opušteniji i gledaju na horoskop kao zabavu.

Ribe

Ribama je važno da poboljšaju svoj i život svojih najmilijih. Kad im u horoskopu piše da ih očekuje nešto lepo i pozitivno, oni odmah „uključe“ maštu i počnu da sanjare o uspehu koji će ostvariti i na koje sve načine će njihov život biti bolji zbog toga. Zbog takve prirode im je teško da se „spuste na zemlju“.

Ali, ako se im se astro predikcije ne ispune, duboko potonu.

Šta vaš horoskopski znak očekuje do kraja godine?

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

998 Shares
998 Shares
Share via
Copy link