Svet Vesti

U Srbiji pregaziš dete na pešačkom i slobodan si čovek, u Japanu u zatvor zbog gaženja goluba

golubovi i taxi japan
Foto: Printscreen YT / A Shot Of Wildlife / Japan Video Topics - English

Gledajući iz perspektive građanina Srbije ova vest zvuči tragikomično. Dobro, možda više tragično.

Vozač taksija u Tokiju uhapšen jer je namerno ubio goluba svojim vozilom, saopštila je danas japanska policija i dodala da je taksista bio nezadovoljan jer je naišao na grupu golubova na putu, prenela je Nova.rs.

Taksista, muškarac od 50 godine, uhapšen je prošle nedelje jer je „koristio svoje vozilo da ubije goluba“, rekao je za Frans pres neimenovani portparol policije i dodao da golub nije ubijen zbog hrane.

Vozač taksija je u novembru naglo ubrzao na raskrsnici čim se upalilo zeleno svetlo, kako bi naleteo na grupu golubova na tlu, prenela je lokalna štampa.

Iznenadna buka motora taksija uplašila je prolaznika, koji je potom incident prijavio policiji.

Policija je tu situaciju ocenila ozbiljnom, čak je zatražila od veterinara obdukciju goluba, a za sada se ne zna kakvu kaznu će dobiti taksista.

Nažalost, u našoj Srbiji bilo je mnogo slučajeva gde se deca bogatih roditelja ili drugi moćni pojedinci provlače bez gotovo ikakve kazne za nesavesnu i opasnu vožnju sa smrtnim ishodom. Mnogo je primera prethodnih godina u kojima su roditelji gubili decu u saobraćaju, a javnost nikada do kraja nije dobila uverljive i činjenično potrkepljive podatke kako je do nesreće, odnosno tragedije uistinu došlo.

Sud je na kraju obavio svoj deo posla, doneo određene presude koje su uglavnom bile poražavajuće za ožalošćene porodice, ali se nakon svega čini da je istina u tim slučajevima zakopana duboko van domašaja pravde.

Možemo li onda i u najneverovatnijim snovima zamisliti približnu situaciju u kojoj čovek u Srbiji biva zatvoren zbog gaženja goluba?

Prosto čovek ne zna šta da misli i o čemu se ovde radi nakon što čuje ovakve vesti i uporedi ih sa stanjem u sopstvenoj državi.

Pismo oca devojčice koju je ubio sin Željka Mitrovića: Kako je moguće da život ne diše?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link