Magazin

Jačanje imuniteta – najbolji preparati za imunitet

Imunitet predstavlja sposobnost našeg imunog sistema da reaguje i zaštiti nas u svim situacijama kada je naše zdravlje ugroženo. 

Savremeni stil života, stres, nedostatak vremena za san i odmor, loša ishrana, fizička neaktivnost, cigarete i alkohol u ozbiljnoj meri slabe snagu našeg organizma i narušavaju naše zdravlje u celini.

Jačanje imuniteta je jedini siguran put za izbegavanje infekcija i najozbiljnijih bolesti današnjice.

Statistika je neumoljiva – više od 80% karcinoma i kardiovaskularnih oboljenja, koje odnose najveći broj života, posledica su životnog stila. 

Dodatno, zadnjih godinu i po dana respiratorne infekcije u ozbiljnoj meri ugrožavaju naše zdravlje, pa i živote. Ako pogledamo unazad, bitku su izgubile samo osobe sa oslabljenim imunitetom.

Bilo da su u pitanju starije osobe, hronični bolesnici ili mlađi ljudi, sa fatalnim ishodom ili teškim posledicama prošle su osobe oslabljene imune funkcije. Sa blagim posledicama ili potpuno bez posledica prošli su ljudi čiji je imuni sistem adekvatno reagovao.

Raznovrsna ishrana i preparati za imunitet predstavljaju temelj za jačanje imuniteta i zaštitu od nastanka i razvoja najozbiljnijih bolesti savremenog čoveka.

Preparati za imunitet – dodaci ishrani koji jačaju naš imunitet

Namirnice koje se nalaze na našim trpezama su veoma retko organskog porekla. Kupujemo ih u marketima ili pijacama i ne znamo na koji način su tretirane tokom samog uzgoja.

Zbog većih i sigurnijih prihoda, u toku uzgoja voća, povrća, žitarica i ostalih izvora hrane koriste se različita sredstva koja imaju negativan uticaj na njihov kvalitet.

Namirnice su nutritivno osiromašene i zato je samo ishranom nemoguće obezbediti dovoljne koncentracije minerala, vitamina, antioksidanasa, enzima, vlakana, proteina…

Dodaci ishrani – preparati za imunitet imaju presudnu ulogu u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta.

Da bi ćelije imunog sistema mogle normalno da rastu, razmnožavaju se i vrše svoju funkciju neophodni su im vitamini, minerali, proteini, antioksidansi i drugi hranljivi nutrijenti. Njihov deficit slabi imuni sistem i dovodi do imunodeficijencije (oslabljene imune funkcije). 

Kvalitetni preparati za imunitet sadrže optimalne koncentracije iskoristivih hranljivih nutrijenata, neophodnih za normalno funkcionisanje imunog sistema. Na više nivoa učestvuju u jačanju imuniteta, poboljšanju opšteg stanja organizma, na nastanak, razvoj i tok mnogih bolesti.

Prilikom odabira preparata za imunitet imajte na umu da su našem organizmu potrebni svi hranljivi nutrijenti i da za postizanje dobrog stanja i jačanje imuniteta nije dovoljno da koristite samo vitamine C ili D, cink ili magnezijum.

Preporučljivo je da birate preparate koje sadrže širok spektar hranljivih nutrijenata.

Imunokompleks preparati – proizvodi za jačanje imuniteta sa širokim opsegom nutrijenata

Kvalitetni imunokomleks preparati pored toga što sadrže visoke koncentracije hranljivih nutrijenata, kreirani su na takav način da njihovi elementi međusobno povećavaju resorpciju i iskoristivost.

Koristeći ovu vrstu proizvoda izbegavate mogućnost nastanka hipervitaminoze ili drugih problema koji mogu nastati neadekvatnim unosom pojedinačnih vitamina. Vitamini i minerali učestvuju u mnogobrojnim biohemijskim procesima i mogu dovesti do disbalansa u organizmu, preopterećenosti jetre ili čak do toksičnosti.

U ovu grupu proizvoda spadaju preparati koji su prirodnog porekla. Njihov sastav čine biljke koje su izvori iskoristivih vitamina, minerala, bioflavonida, proteina, vlakana, enzima, antioksidanasa…

Među njima se nalaze proizvodi koji su izuzetno visokog kvaliteta. Specifičan preparat koji se od prošle godine nalazi na našem tržištu je Kubanski eliksir.

Kreiran je od strane kubanskih lekara i naučnika. Kubanska medicina cenjena je i priznata na svetskom nivou.

Kubanski eliksir je imunokompeks koji se stoji od tri proizvoda. Svaki od proizvoda ima svoju tačno definisanu ulogu u jačanju imuniteta:

  • PVA plusčudotvorni anamu dokazano naučnim studijama povećava aktivnost NK ćelija (prirodnih ćelija ubica) čak 100 puta. NK ćelije čine prvu liniju odbrane našeg organizma i njihova uloga je da prepoznaju i unište inficirane i maligne ćelije.
  • PVM plus – jedini je proizvod koji u svom sastavu sadrži i seme i list moringe, biljke koju zbog svoje lekovitosti nazivaju drvo života ili zeleno zlato. Sa svojih preko 460 hranljivih nutrijenata moringa zadovoljava sve nutritivne zahteve organizma.
  • PVS plus – jedini je proizvod na tržištu koji sadrži i spirulinu i hlorelu. Alge koje smatraju najjačim prirodnim antioksidansima. Neutrališu slobodne radikale, teške metale i toksine iz organizma. Štite organizam od oksidativnog stresa.

Sinergijskim delovanjem biljaka, koje ulaze u sastav Kubanskog eliksira, jačanje imuniteta odvija se na ćelijskom nivou. Pozitivan uticaj preparata kod svih osoba oslabljene imune funkcije (i onkoloških pacijenata) dokazan je mnogobrojnim naučnim studijama na osnovu kojih je registrovan kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link