Ljubimci

Izbegavajte ove tri greške u ishrani vašeg ljubimca

Zdravlje vašeg kućnog ljubimca u mnogome zavisi i od načina na koji ga hranite, vrste hrane koju mu dajete, ali i samog rasporeda dnevnih obroka. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da svom ljubimcu osigurate izbalansiranu ishranu.

1. Nemojte preskakati posete veterinaru

Ishrana i zdravlje su suštinski povezani. Zato je vrlo važno posavetovati se vaterenirom pre kupovine nove hrane ili poslastice. Veterinar će proceniti zdravstveno stanje vašeg psa, i na osnovu rezultata preporučiće vam odgovarajuću hranu. Takođe, veterinar će vas unapred upozoriti na eventualne negativne reakcije na hranu koje mogu nastati zbog zdravstvenog stanja.

2. Nemojte ignorisati kaloričnost hrane

Na ambalaži hrane za pse uglavnom stoji naznačeno kolika je kalorijska vrednost hrane, a i te informacije možete potražiti na sajtu proizvođača. Međutim, ni to nisu uvek precizne smernice za dnevne nutritivne potrebe vašeg psa. Zato, najbolje je da vaš veterinar preporuči koliko kalorija je potrebno da bi se zadovoljile dnevne potrebe psa, naročito ukoliko želite da mešate suvu i konzerviranu hranu, kao i poslastice.

3. Ne preterujte sa poslasticama

Iako su ukusne, poslastice za pse nisu dovoljno izbalansirane da podmire potrebe psa. Poslastice od sirove kože, keksići i ljudska hrana ne bi trebalo da čine više od 10 odsto dnevnih kalorija psa. Korišćenje previše poslastica u ishrani može dovesti do nedostatka ili viška određenih hranljivih materija i izazvati određene bolesti.

Praktični saveti za putovanje s ljubimcima

Paszavas.com

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link