Lifestyle Magazin

Hteo da ograniči deci internet pa ga isključio u 2 opštine

decak-laptop

Roditelji uglavnom pokušavaju da ograniče vreme koje njihova deca provode ispred ekrana. Ponekad osećaju kao da gube kontrolu, a jedan je tata, koji živi u opštini Messanges u Francuskoj, očito bio na rubu živaca s obzirom na to kakvu odluku je doneo da bi doskočio tom problemu.

Naime, prema France Bleuu, kupio je uređaj koji ometa internet vezu čija upotreba je protivzakonita u Francuskoj. Mislio je da će taj uređaj jednostavno prekinuti pristup internetu i mobilnim mrežama unutar njegovog doma, a ciljao je samo na period od ponoći do 3 ujutro, kad bi deca krišom često visila na internetu protiv njegove volje.

France Bleu izveštava da je dotični otac verovao da su njegova djeca ovisna o društvenim mrežama. Međutim, dok je on bio oduševljen svojim rešenjem i svaku noć prekidao internetske veze u svojoj kući, prekidao ih je i za cele dve opštine.

Susedi su redom počeli prijavljivati prekide u vezi, a istraga je dovela do spomenutog tate, nakon čega je dobio prijavu, a sad se suočava s pretnjom kazne do šest meseci zatvora i novčane kazne od 30.000 evra, navodi ANRF.

 

Izvor: Index.hr

Susret taksiste i autističnog dečaka u priči koja je rasplakala Srbiju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

26 Shares
Share via
Copy link