Srbija Vesti

Otac i sin 7 godina terali invalida da prosi i da im donosi 100€ svaki dan

hapsenje trgovina ljudima
Foto: Ilustracija

Pripadnici MUP-a Srbije nakon višemesečne istrage lišili su slobode trojicu Beograđana, J.S (50), J.S (25) i M.Ž. (25), koji se sumnjiče da su godinama osobu sa invaliditetom primoravali na prosjačenje i da im dnevno donosi najmanje 100 evra.

Kriminalna grupa optužena je za krivično delo trgovine ljudima, saopštava MUP.

Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su govoto punih sedam godina, od decembra 2014. do hapšenja, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike osobu sa invaliditetom (42) koristili za prosjačenje, govoreći mu da kao član porodice mora da joj doprinosi.

Bez obzira na vremenske prilike, oštećeni je primoravan da prosi na prometnim beogradskim raskrsnicama. On je na ‘zadatku’ bio najmanje šest dana u nedelji, a u obavezi je bio da im svaki dan preda minimalno 100 evra.

Na ovaj način, eksploatacijom i ucenama osobe sa invaliditetom, oni su na mesečnom nivou pribavljali oko 3.000 evra, koje su koristili isključivo za lične potrebe.

Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija od osumnjičenih priveremeno je oduzeto 650 evra, 18.000 dinara i više mobilnih telefona.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Euronews

Male žrtve trgovine ljudima znaju samo za beznađe a nekada ih prodaju roditelji

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

102 Shares
102 Shares
Share via
Copy link