Magazin

Inspirisana Srbijom napravila čudo od peska

Ksenija Paskar, poznata u svetu po svojim animacijama od peska na osvetljenom staklu, predstavila je animaciju Tamo daleko koju je napravila inspirisana Srbijom. Ona je ukrajinska i ruska umetnica poreklom sa Krima.

https://www.instagram.com/p/BKHIgcuhORB/?tagged=kseniyasimonova

Sigurno se sećate njenog prvog emotivnog nastupa u emisiji “Ukrajina ima talenat”, kada je brojnu publiku rasplakala svojim crtežima uz emotivnu priču i prikaz istorije njene zemlje. Publiku je fascinirala svojim brzim pokretima ruke, uz pomoć kojih stvara slike. Njene peščane animacije zasnovane su na stalnim transformacijama slika, koje pričaju priče. Čitav performans je propraćen muzikom, što Ksenijinom radu daje dodatnu emotivnu notu. Sve je počelo kao hobi, a pobedom u ukrajinskom Supertalentu, gde je u finalu peskom ispričala tužnu priču kojom je prikazala posledice nemačke invazije oduševila je ceo svet.

https://www.instagram.com/p/BG5vubkGS4t/?tagged=kseniyasimonova

Danas je Ksenija jedna od najuspešnijih žena u Ukrajini.  Bavi se humanitarnim radom i pomaže deci koja su obolela od raka, artritisa i drugih bolesti. Kako to izgleda kada istoriju Srbije prikaže uz melanholične pesme poput, “Tamo daleko“ i “Đurđevdan”, pogledajte u njenom najnovijem video snimku. Pored tužnih melodija, njeni crteži od peska, na kojima su predstavljeni gradovi i manastiri Srbije nateraće vas da se naježite?

“Ova priča na pesku govori o životu velike zemlje koja svoju veru čuva kao najveću svetinju, poštuje pretke i sposobna je da se raduje i peva kada je najteže. Napravila sam ovu animaciju posle putovanja po gradovima i manastirima Srbije. Zavolela sam ovu zemlju i njene predivne ljude. Živela Srbija“, napisala je Ksenija u opisu videa na svom YouTube kanalu.

 

Umetnost može biti svakako interesantna naročito ako neko u moru istog i dosadnog pokaže svetu nešto novo. Pogledajte kako je to izgledalo kada je ona pobedila u emisiji “Ukrajina ima talenat” kada je ova umetnica odnela zasluženu pobedu.

Stvarno neverovatno šta sve može nastati od peska.

Izvor: novaenergija.net

Više o novogodišnjem programu u Novom Sadu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

M

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš