Magazin Srbija

Indira traži roditelje koji su je sa 4 godine ostavili u vagonu i nikada nisu došli po nju

indira paunović
Foto: Facebook printscreen Collage

Potraga za biološkim roditeljima posebna je muka, srećom ne za veliki broj ljudi, a situacija je naročito teška ukoliko znate da su vas oni ostavili i vi ipak želite da ih upoznate i saznate njihovu verziju priče.

Devojka iz Kragujevca, koja je ostavljena kad je bila devojčica, odlučila je da potraži svoje roditelje.

Detinjstvo je provela u domu za nezbrinutu decu, a njena objava na društvenim mrežama izazvala je buru u Srbiji.

– Devetog januara 2001. godine našli su me u vozu kod Velike Plane. Uspostavljeno je da sam tad imala četiri godine. Odvedena sam u dom i nikad se niko nije pojavio. Ni dan danas – napisala je devojka u jednoj grupi na društvenim mrežama.

FB int
Printscreen

Objavila je i fotografiju koja je nastala neposredno nakon što je smeštena u dom.

– Tako sam izgledala kad su me našli. Samo što su me ošišali u domu – napisala je devojka.

indira 1 850
Foto: Facebook printscreen

Danas živi u Kragujevcu, ostvarila se kao majka, a navodi da želi da sazna da li ima nekoga svog.

– Molim vas javite mi ako ima neko informaciju o mojima ili ako ste čuli za to – dodala je devojka.

Njena objava izazvala je salvu komentara.

– Srećno sa potragom. Ne treba osuđivati. Nikad ne zna čovek šta će ga snaći i zbog čega su ostavili dete od četiri godine.Čudno je što policija nije u to vreme istražila. Dete u tom uzrastu može reći ime roditelja i uže familije – napisala je jedna korisnica.

– Ja se iskreno nadam da si imala lepo detinjstvo i da si i danas srećna. Želim ti svu sreću i u budućnosti – nadovezala se druga korisnica.

– Ostavili te i sada ih tražiš, šta će ti i sada, bol da dobiješ još veću zbog roditeljà koji su te ostavili. Nisi odrasla sa njima. Nema tu ljubavi. Bolje ti je živi svoj život i nemoj da znaš ko su ti roditelji. Možeš se samo razočarati u njih. Neće ti pružiti ljubav jer nisi odrasla sa njima – napisala je jedna korisnica.

indira 850
Foto: Facebook printscreen

Mnogi navode da nije slučajno što je nađena u Velikoj Plani jer roditelji decu često ostavljaju blizu crkve ili državnih ustanova.

– Mislim da si namenski nađena u Velikoj Plani jer je blizu Miloševca gde je najveće selo i dom za nezbrinutu decu u bivšoj Jugoslaviji. Verovatno si dobila bolji život od onog koji si imala u biološkoj porodici. Razumem tvoju želju da saznaš poreklo i vidiš te ljude, ali mislim da je to skoro pa nemoguće jer oni to očigledno ne žele – napisala je jedna korisnica.

– Ti si jedna divna nasmejana osoba i veliki dobrica velikog srca. Tvoja porodica je izgubila jedno veliko bogatstvo koje je mogla da ima. Ako ti se niko ne javi nemoj da žališ. Oprosti im i okreni se od prošlosti. Nastavi dalje sa takvim osmehom kojeg imaš na toj slici – napisala je jedna korisnica.

Izvor: Kurir

Miroslav ostao bez majke i supruge, sa 2 mala sina, u očaju pisao Vučiću: Muka me naterala da molim za pomoć

18 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap