Magazin Svet

Indijski premijer ponovio Vesićev skeč, popio vodu iz svete reke i loše završio

indija
Twitter

Bagvant Man je premijer indijske savezne države Punjab, a njegovo ime obišlo je svetske medije i društvene mreže kad je primljen u bolnicu s jakim bolovima u stomaku dva dana nakon što je popio čašu vode iz zagađene reke Kali Bein, javili su indijski mediji.

Bolnički izvori tvrde da prolazi lekarske preglede te da se još uvek nalazi u bolnici.

Taj nekadašnji komičar i satiričar helikopterom je prebačen u bolnicu u Nju Delhiju, a Vlada je njegovo prebacivanje u bolničku ustanovu držala u tajnosti.

Kancelarija premijera nije potvrdila da je Man hospitalizovan, a jedan je zvaničnik čak izjavio da je zdrav i živahan te da mu je četvrtak pretrpan brojnim sastancima.

Izvori kažu da su njegovi zdravstveni problemi povezani s ispijanjem vode iz svete reke.

Premijer je u nedelju posetio grad Sultanpur Lodi radi obeležavanja 22. godišnjice čiščenja Kali Beina.

Tom prigodom vlada je objavila snimak premijera kako ispija čašu vode iz reke, dok su mu saradnici nazdravljali, a snimak se nakon toga masovno delio po društvenim mrežama. U saopštenju koje je stiglo iz Vlade se navodi da je premijer posadio mlado stablo na obali i pio vodu iz reke.

Inače, česti su lokalni izveštaji o zagađivanjima te reke otpadnim vodama iz okolnih sela.

Mi smo imali sličnu situaciju kada je nekadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić popio vodu iz bazena na Tašmajdanu kako bi uživo u programu uverio građanstvo da je voda na kupalištu ispravna i bezopasna. Vesić je za razliku od indijskog političara prošao bez posledica, ali je veliko pitanje šta bi se dogodilo da je Vesić popio vodu iz Save, Dunava ili iz zatrovanih beogradskih potoka koji nekim čudom još nisu betonirani.

Izvor: Jutarnji.hr

Indijac skoro 50 godina drži ruku podignutu u vazduhu zbog mira u svetu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
80 Shares
Share via
Copy link