Lifestyle Vesti

Veruje se da najpopularnije ime u Srbiji donosi ogroman novac

novac horoskop

Nedavno je sprovedeno istraživanje, koje je otkrilo da ime deteta može uticati, osim na njegov karakter i ponašanje, i na njegovu budućnost, barem na bankovnom računu.

Tim istraživača analizirao je Sandej Tajms listu najbogatijih ljudi kako bi pronašli nekoliko imena koja se povezuju s velikim bogatstvom. Iako je lista sastavljena od imena koja se daju u zemljama na kojima se govori engleskim jezikom, svako od njih je zapravo internacionalno, tako da vrlo lako možemo da napravimo, uz minimalne izmene i srpsku verziju ovih imena.

Rezultati su pokazali da je dečake najbolje nazvati David ili Aleks. David iako nije najčešće ime kod nas, opet, ne treba mu mnogo promena, dok je o rasprostranjenosti imena Aleksandar nepotrebno trošiti reči.

Džon je sledeće ime na listi, a naš parnjak tom imenu bi bio Ivan. Džejms, što bi kod nas možda najbliže bilo starinskom imenu Jakov, dok Mark je Marko sa jednim samoglasnikom viška. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za neko od sledećih imena – Vilijam, Robert i Mihael. Dok su prva dva su retka kod nas, Mihajlo je već dobro poznato.

Ako ste roditelji devojčice i želite joj blistavu budućnost, najbolje bi bilo da je nazovete Elizabeta ili Jasmina, s obzirom da se Elizabet i Džasmin najbolje kotiraju na Sandej Tajms listi.

Sofija je još jedno od imena koje dobro pasuje našem podneblju. Ostala imena koja se pojavljuju na listi možda nisu baš česta kao Marija, Milica i Jelena, ali ako se odlučite da svoju ćerku nazovete Leona, Zara, Izabela ili Rahela, možda joj upravo tom hrabrom odlukom pomognete da kasnije u životu postane milionerka.

Izvor: Žena Blic

30 čarobnih imena srpskih vladarki i plemkinja – ako očekujete devojčicu, možda ovde nađete inspiraciju

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
32 Shares
Share via
Copy link