Putovanja

Priznajte, iznajmili biste krevet u švajcarskom hotelu sa 0 zvezdica (Foto)

Šta vam prvo pada na pamet kada se pomene luksuzni smeštaj? Verovatno hotel sa pet zvezdica… Međutim, Švajcarska, koja čitavom svojom površinom izgleda kao da ima pet zvezdica, poseduje hotel koji nema nijednu.

Null Stern hotel zapravo je delo dvojice braće, konceptualnih umetnika Franka i Patrika Riklina koji su ovim projektom želeli da pošalju poruku o prirodnim lepotama švajcarskih Alpa, ali na jedan malo drugačiji način. Malo više.

Sam naziv znači bukvalno “nula zvezdica”, a sobe u ovom “hotelu” nemaju ni prozore, ni vrata, pa ni krov.

Ovo zdanje otvoreno je još 2016. i imalo je na raspolaganju nekoliko soba, odnosno apartmana – Schwendi, Stump i Burst, koji su se nalazili na oko 1.200 metara nadmorske visine u kantonu Sen Galen.

Međutim, možda reč “sobe” nije najsrećniji izbor s obzirom na to da su u pitanju postolja s bračnim krevetom i uz to noćnim ormarićima usred planinske divljine.

Možda ćete primetiti da ovoj slici nedostaje bar toalet, ali za one koji su odsedali u ovom jedinstvenom luksuzu, u neposrednoj blizini su imali kolibu s toaletom, ali i batler koji im je bio na raspolaganju.

Jedna noć za ovu avanturu koštala je nešto više od 200 evra, a lista čekanja je bila ogromna, piše portal Nova.

Null Stern hotel trenutno ne posluje, ali se za ovo leto priprema svojevrsni spin-off hotel sa sobama bez krova i zidova koji će obuhvatiti još veći broj lokacija u Švajcarskoj. Zvaće se Zero Real Estate.

Vodi najbolji hotel u Francuskoj, dobila je ime po Čolinoj pesmi i na Alpima je zaposlila 18 Srba

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link