Horoskop Horoskopski znakovi

U trenucima besa niko nije med i mleko, ali pre nego što naljutite Škorpiju ili Ovna napišite testament

bes-ljutnja

Dok jedni imaju kratak fitilj, drugi će čak i ljutnji pristupati staloženo, a sve je to u Zodijaku određeno planetom Mars. Otkrijte kakav je koji znak ako ste ga naljutili.

Čak i ako se smatrate opuštenim ili smirenim čovekom, neki okidači izazvaće provalu ljutnje koja je svakome nagonska reakcija, a ona zavisi od temperamenta koji je zadat horoskopskim znakom. Da se ljutnja u Zodijaku ukratko i duhovito opisuje, ona bi izgledala ovako:

Ovan: Ubije vas

Bežite od ljutog Ovna. Samo bežite i sakrijte se. Ovan ne besni, on je stihija. Pričekajte da se smiri pre bilo kakvog pokušaja razgovora. Ovnovi se smatraju i bebama Zodijaka, a oni eksplodiraju bez primisli kako će to uticati na druge. Oni nisu ti koji će prikrivati svoje osećaje, bili ono dobri ili loši – pa kad su ljuti, zaista su ljuti. Moć njihovog besa je velika, ali brzo će nestati ako druga strana ostane smirena i ne reaguje. Nakon toga se Ovan obično oseća loše, ali to ga neće sprečiti drugi put.

Bik: Gađa vas stvarima

S Bikom imate mali prostor za brzo delovanje – zamislite vulkane, tihe, polako i dugo kuvaju dok ne eksplodiraju s puno lave. Brzo se izvinite i pokažite žaljenje, to vas može spasiti od besa. Ako se Bik ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilnim znakovima, na prvu će postati tiši i hladniji – no, ako ne reagujete, mogu da bacaju stvari, viču, vređaju, prete. Olakšavajuća okolnost je što njima treba zaista puno da se naljute.

Blizanci: Vrište

Pripadnik ovog znaka će vikati na vas ako je ljut. Samo stojte tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je ne odgovarati, samo ćete se uplesti u svađu. Budući da Blizanci vole da pričaju, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube reči, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu da budu i smireni, a tada će vam zadati hirurški precizan i bolan najniži udarac,

Rak: Plače

Ljutnja se kod pripadnika ovog znaka polako gradi, a definitivno zavisi od toga koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Izvinite se i neko vreme pazite da ga ne uvredite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopaće sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas precrta proglašavajući vas najvećim neprijateljem.

Lav: Reži

Kad se pripadnici ovog znaka naljute, oni idu korak dalje od ljutnje i završe u delirijumu besa, zaista se može čuti lavlja rika. Što je glasnija i intenzivnija njihova vika, oni se bolje osećaju. Njihova taktika je napadačka, ne misle o tuđim osećajima ni efektu njihovih reči. Iako je vrlo verovatno da će vam oprostiti to s čime ste ih već naljutili, ne očekujte da će se posle izviniti za svoje ponašanje, jer su preponosni, naročito ako su uvređeni.

Devica: Ignoriše vas ćutanjem

Pripadnicima ovog znaka nije naročito prijatno da iskažu gnev, stoga ga zadržavaju koliko god mogu i upravo zbog njega imaju brojne želudačne i probavne probleme. Oni će tako vešto ćutati i suzdržavati se govoreći da je sve u redu, da će svi oko njih ostati iznenađeni nakon što ljutnja napokon izađe. Obično se kod njih ne radi o tome šta se dogodilo malopre, već je uzrok nešto iz daleke prošlosti. Tada mogu da plaču zbog razočaranja i da lupaju vratima.

Vaga: Zacrveni se i stiska zube

Ne postoji stvar na svetu koju Vaga mrzi više od sukoba, a upravo zato će se ljuta Vaga zajapuriti, zacrveneti i stiskati zube. Ako odluče da je njihov bes sasvim opravdan, ponašaće se ekstremno iracionalno. Na kraju svega, verovaće da ni u čemu nisu pogrešile i vrlo verovatno će se ljutiti još danima, uzevši sebi za pravo da vas kazne.

Škorpija: Ubije vas na spavanju

Njihov besni pogled poslaće vam trnce niz kičmu, a stvari koje će im izlaziti iz usta zvuče kao da su iz psihopatskog filma – brutalne. Škorpije nije lako izbaciti iz takta, ali ako se to dogodi – pripazite se. Oni nisu znak koji lako i brzo oprašta, te oni nikad ništa ne mogu “samo da puste” ako su se već naljutili.

Strelac: Pobegne od vas

U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osećajima. Napadaće drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne menjaju, a potrebno im je puno uveravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarac: Otpusti vas/sredi vam otkaz

Pripadnici ovog znaka ljutnju shvataju vrlo ozbiljno i obično je ne izražavaju sve dok neko zaista ne pređe njihove granice. Mogu da razbiju ono što im se nađe pri ruci, ali pre će lupiti sa svojom rukom nego s nekom stvari. Postaće veoma kritični i sasipati vam sve negativno o vama u lice tako da ćete ostati zatečeni. Veoma besni, u stanju su da šokiraju sve oko sebe svojim ponašanjem.

Vodolija: Spusti vam slušalicu

Njihova prva linija odbrane je ćutanje i prestanak pričanja s vama, a tada će oni sesti u auto ili izaći u šetnju i sami sa sobom provesti sate. Najbolje je da pokušate da ih ignorišete dok sami sebe ne smire. Ako to ne mogu, nema vam pomoći i slušaćete ih satima u kojima ćete se osećati kao na mučilištu. Budući da su poprilično smireni, ovi scenariji su retki.

Ribe: Ostanu u krevetu

Pripadnici ovog znaka obično su preosetljivi, a kako ne vole da njihovi osećaji budu povređeni, trude se da to ne rade ni drugima. Ipak, izgube li živce, prirediće pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah da izglade situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi. No, kako tuđe komentare često doživljavaju kao sopstvenu kritiku, to im je način da izbalansiraju odnos, piše Prva.rs.

Ovna, Vodoliju, Strelca i Devicu u 2021. čeka ljubavna avantura o kakvoj nisu ni sanjali

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link