Horoskop

Sezona Riba 2024. godine: Prepustite se životu i verujte planu koji nam je Svemir namenio

horoskop vladavina riba 2024 godina
Foto: Freepik/marymarkevich

Sunce je konačno napustilo Vodoliju i ušlo u Ribe, a početak ove sezone je tu da nas podseti da haos uvek prethodi redu, da treba da se prepustimo životu i verujemo planu koji nam je Svemir pripremio. Sada se krećemo kroz fazu zatvaranja, oslobađanja i raspada.

Sezona Riba nas podseća da, pre nego što posadimo novo seme, moramo da stvorimo prostor za njegov rast, da ispraznimo svoje umove i da se oslobodimo vezanosti i očekivanja.

Sezona Riba nas podstiče da se povežemo sa Izvorom kreativnosti, izaziva nas da se ne identifikujemo sa onim što stvaramo i poziva nas da stvaramo sa namerom da služimo nečemu većem od nas samih, nečemu što nije samo naš ego.

Ovo je takođe zanimljivo vreme da analiziramo naš odnos prema našoj fantaziji i mašti i vidimo da li svoju fantaziju tretiramo kao sredstvo za podsticanje naše kreativnosti, ili kao svojevrsno utočište za bekstvo od neprijatnosti.

Posebno važan period za Blizance, Devicu, Strelca i Ribe

Početak sezone Riba je posebno važan za ljude rođene sa planetama, ili uglovima u promenljivim znacima – Blizancima, Devici, Strelcu i Ribama.

Sezona Riba 2024. godine će usmeriti pažnju na to gde treba da se predaju i čega treba da se oslobode, izazivajući ih da dozvole da postojeće privrženosti identitetu polako nestanu.

Sunce predstavlja našu kreativnu energiju, našu životnu snagu i našu suštinu – gde god da je Sunce, tamo ide i ono čega smo svesni, piše atma.hr.

Tokom tranzita Sunca kroz Vodoliju, cenatar pažnje je stavljen na kolektivnu promenu paradigme koja se dešava, na dinamici zajednice, na našem procesu individuacije i na našem putu razuslovljavanja.

Ribe su Jin, Vodeni i Promenljivi znak, poslednji u točku Zodijaka – ovde se sve završava i počinje.

Imamo posla sa arhetipom tranzicije, koji nas podseća na našu međusobnu povezanost sa svima i svime što postoji, izvan vremena i prostora.

Ribe nas uče da se odreknemo svog ega i prepoznamo sebe kao okean, a ne talas.

Obradite pažnju na duhovnu dimenziju života

Poslednji vodeni znak, Ribe, mesto je odakle dolazimo i gde želimo da se vratimo. Povezuje se sa mističnim, neopipljivim, suptilnim, sa onim što se oseća, a ne vidi.

Ovo doba godine nas podseća na našu međusobnu povezanost sa svime i svakim, na uticaj koji frekvencija koju emitujemo ima na kolektivnu svest i na činjenicu da smo stalno pod uticajem i u vezi sa kolektivnim emocionalnim telom, bilo da smo svesni toga ili ne.

Unutar Riba nema granica, nema dualnosti, nema individualnosti. Ovo je znak povezan sa iskustvom da ste potpuno zbrinuti i osigurani.

Ribe imaju veze sa iskupljenjem i duhovnim oslobođenjem, ali i sa duhovnim zaobilaženjem, bekstvom od stvarnosti i viktimizacijom.

Iskrivljeni izraz energije Riba rezultira nesposobnošću da se brinemo o sebi na zemaljskom nivou i osećajem da imamo pravo da se neko brine o nama.

sezona riba
Foto: Freepik

Sezona Riba je zanimljivo vreme da se prepoznaju sve tendencije ka bekstvu od stvarnosti, ili iskušenja da se gravitira ka mentalitetu žrtve. Zato budite svesni razlike između pasivnosti i prilagođavanja toku stvari.

Tranzit Sunca kroz Ribe je poziv da skrenemo pažnju na naš odnos sa nevidljivom i duhovnom dimenzijom života. To je prilika da istražimo šta se dešava kada sledimo svoju intuiciju i dajemo prioritet onome što je istinito, u odnosu na ono što je praktično.

Sezona Riba nas podstiče da se povežemo sa Izvorom kreativnosti, izaziva nas da se ne identifikujemo sa onim što stvaramo i poziva nas da stvaramo sa namerom da služimo nečemu većem od nas samih, nečemu što nije samo naš ego.

Ovo je takođe zanimljivo vreme da analiziramo naš odnos prema našoj fantaziji i mašti i vidimo da li svoju fantaziju tretiramo kao sredstvo za podsticanje naše kreativnosti, ili kao svojevrsno utočište za bekstvo od neprijatnosti.

Sezona Riba 2024. godine – Predstojeća lunacija

Dok smo u sezoni Riba 2024. godine, doživećemo pun Mesec u Devici i mlad Mesec u Ribama – 24. februara i 10. marta.

Pun Mesec u Devici nam skreće pažnju na to kako se odnosimo prema plesu između kontrole i predaje, reda i haosa, napora i toka. Ova lunacija nas poziva da spustimo noge čvrsto na zemlju i da se pobrinemo da ostanemo prizemljeni.

Pun Mesec u Devici podseća nas na važnost povezivanja sa našim telima i poziva nas da se fokusiramo na integraciju fizičkog i duhovnog, umesto da gravitiramo samo ka ovom drugom.

Mesec će se suprotstaviti i Saturnu i Merkuru u Ribama, što ukazuje na potrebu da se radi na granicama i ograničenjima prostorno-vremenske stvarnosti i grade mostovi između logike i intuicije.

Mlad Mesec u Ribama, koji će se dogoditi 10. marta. biće u konjunkciji sa Neptunom, savremenim vladarom znaka – otprilike u to vreme energija Riba će biti eksponencijalno visoka.

Ova lunacija započinje liminalni lunarni ciklus, ispunjen magijom, emocionalnošću i mogućnostima za produbljivanje duhovne prakse.

Mlad Mesec u Ribama nudi nam poziv da obnovimo odnos sa nevidljivim i nematerijalnim i podseća nas na neophodnost da dozvolimo da se završeci otvore za nove početke.

Trostruka konjukcija stavlja fokus na odgovornost i pitanja identiteta

Sunce će 28. februara proći i Saturn i Merkur. Ova trostruka konjunkcija, koja se dešava na 9º42′ Riba, stavlja u fokus naš odnos prema odgovornosti i posvećenosti, kao i pitanja identiteta i komunikacije, nudeći nam poziv da uđemo dublje u proces našeg duhovnog sazrevanja.

Otprilike u ovo vreme, osećaj umora i težine može nam ponuditi priliku da usmerimo fokus ka unutra, i pozabavimo se nečim što smo izbegavali.

Imaćemo priliku da se suočimo sa strahovima i nesigurnostima u vezi da ns vide i primete, da budemo u potpunosti izraženi, da govorimo svoju istinu i artikulišemo svoje misli.

Sunce će proći kroz Neptun u kasnim stepenima Riba 17. marta.

Otprilike u ovo vreme bićemo posebno osetljivi i pronicljivi za ono što nas okružuje, naš život iz snova će biti bogat i živopisan, a verovatno ćemo osetiti pad fizičke energije praćen talasom mašte i kreativnosti.

sezona riba kreativnost
Foto: Freepik

Iskoristite ovu priliku da negujete svoj odnos sa svojim unutrašnjim svetom.

Sekstil Sunce – Jupiter i Sunce – Uran

Sunce u Ribama će formirati sekstil prema Jupiteru i Uranu u Biku 1. i 9. marta, respektivno.

Sekstil Sunce-Jupiter podržava našu sposobnost da se prilagodimo srećnim prilikama i prepoznamo znakove i sinhronicitet.

Mogućnosti za širenje i rast biće dostupne ovih dana, naš nivo energije će biti podržan, kao i naša sposobnost da steknemo nove uvide u značenje i svrhu iskustava koja imamo.

Sekstil Sunce-Uran olakšava proces vraćanja i izražavanja naše istinske individualnosti i podstiče nas da verujemo u snagu naše kreativnosti.

Ovo poravnanje podržava našu sposobnost da prevaziđemo svaki strah od tuđe osude, strah od izdvajanja iz gomile i strah od nepoznatog, koji bi nas mogao sprečiti da budemo verni onome što jesmo.

Tokom sezone Riba, imamo priliku da primetimo kako se odnosimo prema završecima, prema prelazima, prema nečemu što se završava, raspada, ili menja oblik u nešto drugo.

Ovo doba godine nas poziva da vežbamo da se prepustimo i ostanemo prisutni u prostoru neznanja i nečinjenja.

Sunčev tranzit kroz Ribe poziva nas da dozvolimo toku života da oblikuje put koji ćemo pratiti. Ovo doba godine izaziva nas da produbimo našu sposobnost da verujemo Univerzumu i njegovom vremenu.

Sezona Riba nas podseća da haos uvek prethodi redu, i poziva nas da se oslobodimo svoje potrebe da imamo kontrolu, da imamo plan i da znamo kako će sve na kraju ispasti.

Ovo doba godine poziva nas da vežbamo da se predamo životu i da verujemo u plan koji nam je Univerzum pripremio, čak i kada ga još ne vidimo.

Izvor: atma.hr

U martu 2024. srećna zvezda će zasijati punim sjajem za 5 znakova – ostvariće sve o čemu su sanjali

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

97 Shares
Share via
Copy link