Horoskop Horoskopski znakovi

Najmračnijim znakom Zodijaka vlada bog podzemlja i ima vezu sa smrću i pre nego što se rodi

horoskop najmračniji znak škorpija
Foto: Freepik/teksomolika

Jedan znak Zodijaka slovi za posebno mračan i često ga povezuju sa interesovanjem za okultne stvari i ezoteriju. Reč je, naravno o Škorpiji, a u prilog ovim tvrdnjama ide i astrološka legenda da se Škorpije često rađaju u roku od godinu dana nakon smrti člana porodice, koji je bio rođen u istom tom horoskopskom znaku.

Ovo bi trebalo da ilustruje trenutak Feniksa – kada predak umre, on nikada ne ode zaista, već živi u sledećoj generaciji.

Škorpijin vladar, Pluton, vlada podzemljem, zemljom mrtvih, a Škorpijina veza sa smrću se često dešava i pre nego što se rode. O čemu se tu zapravo radi?

Narodno verovanje u Škorpijin ciklus smrti i regeneracije

Škorpijom, kao najmračnijim znakom, bavila se i naša astrološkinja koja se na društvenoj mreži X predstavlja kao Deda Pera.

„Da li ste čuli da se oko 9 meseci nakon smrti osobe u znaku Škorpije u kući rađa novo dete, ili da se nakon nečije smrti prvo sledeće rodi u znaku Škorpije?

Kažu da postoji to neko staro narodno verovanje i da se vezuje za Škorpijin ciklus smrti i regeneracije“, glasila je njena objava ispod koje je usledila lavina komentara ljudi, koji su navodili primere iz svoje porodice.

„Deda umro 11.11, istog dana sledeće godine rođena je moja sestra…Ne znam sad tačno koji je znak bio deda, morala bih da pitam majku“, napisala je jedna korisnica, prenosi Zadovoljna.rs.

„Moja baba je umrla u martu, a brat od ujaka se rodio krajem oktobra kao Škorpija, tako da potvrđujem teoriju“, nadovezala se druga žena.

„Moj muž Škorpija, rođen kada su mu poginuli ujak i njegova porodica u saobraćajnoj nesreći (isti dan kad sam se ja rodila).

On se rodio tri meseca posle toga u znaku Škorpije. A njegov rođeni brat godinu posle toga isto Škorpija“, glasio je još jedan komentar u prilog ovome.

„Ja sam se rodila posle smrti dede sa majčine strane, a isto tako se mama rodila posle smrti svog dede, isto sa majčine strane (obe smo Škorpije).

Takođe, kad se mama udala umro je blizak član tatine familije, valjda i ulazak u brak ima slično značenje“, piše drugi korisnik.

Škorpija feniks horoskop
Foto: Pixabay/Graphicbirdie

Škorpija nosi teško breme od rođenja, sklona je porocima

Kada se Škorpija rodi sa senkom smrti koja visi nad njom, ona rano oseća to teško breme.

U njihovom stanju senke, ovo često može da se pretvori u morbidnu fascinaciju onim što se dešava nakon smrti.

Zaista, Škorpija često može nepromišljeno da upadne u opasne situacije.

Naročito ako osećaju da ne mogu da kontrolišu sebe iznutra, mogu da pokušaju da pobegnu u poroke, poput droge i alkohola.

Možda spolja izgledaju da su savršeno mirni, ali iznutra se zaista pitaju kakav bi osećaj mogao biti umiranje.

Oni mogu da opsesivno pričaju o svojoj smrti, ili pokazuju morbidne fascinacije na druge načine.

škorpija smrt horoskop
Foto: Pixabay/

Škorpije zaista žive u carstvu senki, ali moraju da nauče kako da vide lepotu tame, a zatim da je pretvore u svetlost.

Ovo nije lak posao, zbog čega dozvoljavanje transformacionog procesa isceljenja od emocionalne, ili druge vrste traume, može biti veoma bolno.

Moraju da nauče da veruju sebi i sopstvenoj intuiciji

Škorpije mogu da imaju velike koristi od rada sa terapeutom, koji može da ih nauči kako da prihvate senke u sebi i koriste ih na način koji pokazuje saosećanje prema sebi i drugima.

Škorpije takođe mogu da imaju koristi od stvari poput umetničke ili dramske terapije, jer njihovo duboko razumevanje ljudskih emocija može da ih učini odličnim umetnicima, ili glumcima.

Konačno, Škorpija mora da nauči kako da postavi granice za sebe, kako bi naučila kako da veruje sebi i sopstvenoj intuiciji o drugim ljudima.

Škorpija intuicija
Foto: Pixabay/Enrique Meseguer

Kada su u stanju da to urade, onda mogu da pronađu ljude koji ih zaista vole onakve kakvi jesu.

Na ovaj način, Škorpija može da formira tipove ljubavnih odnosa za kojima žudi.

Izvor: Zadovoljna.rs

Reklama

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
93 Shares
Share via
Copy link