Horoskop Horoskopski znakovi

Asteroid Vesta u Vagi je do 20. septembra i budi plamen naših najjačih želja

devojka-tuga

Vesta je boginja, asteroid najdublje posvećenosti, ulazi u Vagu koja traži mir, i tu ostaje do 20. septembra. Drugi po veličini asteroid u pojasu asteroida i najsjajniji asteroid vidljiv sa Zemlje, Vesta je otkrivena 1807. godine i nazvana po rimskoj boginji ognjišta. Vesta govori o našim strastima: kako negujemo plamen nadahnuća koji našem životu daje smisao.

Ovo može izgledati kao simbol teritorije koju su već pokrili Mars i Venera. Ali,dok razmeštanje Marsa predstavlja našu motivaciju i volju za uspehom, a postavljanje Venere označava način na koji se povezujemo sa našim principom zadovoljstva, Vestin astrološki položaj znakom i kućom definiše strast.

Uspostavljanje kontakta sa božanstvom zahteva žrtvu. Čak i ako ne žrtvujemo nešto materijalno, interakcija sa nečim svetim menja naše prioritete i naš identitet. Stoga su naša bivša Ja ponuđena da budu spaljena na lomači dok težimo većem znanju i rastu u odabranim oblastima; ovo je istinska žrtva.

Vesta prolazi kroz Devicu, znak gde je prilično ugodno, od 22. oktobra 2020. Tokom poslednjih devet meseci posvećivanje ličnoj misiji bilo je od najveće važnosti. Ipak, podjednako važna bila je i naša spremnost da se odreknemo situacija u kojima se naš doprinos ne vrednuje i ne poštuje. Ova simbolika je potpuno jasna dok nastavljamo da pregovaramo o tekućoj ekonomskoj neizvesnosti usred globalne pandemije. U ovom trenutku, kako možemo racionalizovati rad za male plate ili nikakve beneficije? Ili čak putovanje do radnog mesta kada je moguće raditi na daljinu?

Održavanje naših kreativnih vizija zahteva da izmenimo pravila angažovanja. Ovo nije lak zadatak dok pokušavamo da zaustavimo rastuću plimu iscrpljenosti. Dovedeni smo do svojih mentalnih i fizičkih granica i sada bismo se mogli zapitati zaslužuje li naša strast neprekidnu brigu i pažljivu zaštitu. Da bismo nastavili, moramo biti u pravom odnosu prema svojim strastima.

Vesta u znaku Vage – značenje

I upravo u ovom trenutku, Vesta ulazi u Vagu, sugerišući da naše žrtve nisu bile uzaludne. Preduzimajući inteligentne mere predostrožnosti i razvijajući zaštitne protokole, nalazimo se na sigurnijem mestu da se ponovo povežemo sa drugima. Okupljanje je sve vreme bilo cilj. Vesta u Vagi uzdiže sveti plamen pravde, jednakosti i odgovornosti. Služi da nas podseti da ono što radimo ima više smisla kada to delimo sa drugima.

U ovom trenutku ćemo sve više moći da razmenjujemo vizije koje smo imali poslednjih devet meseci. Prirodno je da bismo u ovom trenutku mogli upoređivati svoj napredak sa svojim prijateljima, ali to možemo učiniti bez proračunavanja. Budite korektni prema sebi i budite koncentrisani! Disciplinovani pristup sintezi i deljenju naših strasti koristiće nam kada Vesta formira veliki trigon sa Saturnom i mesečevim severnim čvorom 7. i 8. avgusta.

Budite oprezni da ne žrtvujete svoj unutrašnji mir radi odobravanja drugih dok Vesta prolazi kroz harmoničnu Vagu. Umesto toga, koncentrišite se na žrtvovanje sklonosti da osuđujete one za koje se čini da su „dalje na svom putu“. Ova osećanja mogu biti posebno istaknuta oko 15. avgusta, kada se Vesta sukobljava sa Hironom u Ovnu. Ne poričite svoje talente i ne menjajte svoju jedinstvenu viziju za drečavi privid toga kako izgledate u očima drugih.

Kako se izboriti sa Vestom u Vagi?

Proveli smo veći deo zadnje dve godine u izolaciji i možda smo zaboravili kakav je osećaj pripadati drugima. Imajte na umu da dok ponovo ulazimo u javni prostor, ne moramo se oblikovati u formu kakvu drugi očekuju. Deo kosmičke namere protekle godine bio je da nas tako snažno poveže sa našom svrhom da nas pritisak prijatelja i društvena očekivanja ne mogu odvratiti od misije naše duše. Ipak, potrebni smo jedni drugima da bismo rasli. Potrebni su nam istomišljenici koji bi mogli da učestvuju u našem uzbuđenju i dele naše ideje, a potrebne su nam i različite perspektive da bismo i dalje razmišljali kritički. Vesta u Vagi pruža nam oboje, posebno kada se 3. septembra pridruži Veneri. Ova veza nudi zajedništvo u nadi da bismo mogli da proširimo definiciju onoga što želimo.

Konačno, kvadrat 9. septembra između Veste i Plutona otkriva duhovnu prirodu iza naših odanosti. Budite spremni da se oslobodite rituala koji više ne služe svrsi i dozvolite svojoj viziji da promeni oblik. Dok je Vesta u Vagi, možda ćemo imati poteškoća u odlučivanju, ali ovaj kvadrat izlečiće našu borbu protiv promena. Sprovođenje u praksu mudrih izbora na kraju obećava isceljenje i obnovu i dublji odnos prema onome što nas nadahnjuje.

Sezona Lava počinje 22. jula i podiže samopouzdanje na novi nivo

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


284 Shares
284 Shares
Share via
Copy link