Novi Sad

Hor Jovine gimnazije peva na proslavi Srpske napredne stranke na Spensu

Hor novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ pevaće u nedelju, 27. oktobra na proslavi 11 godina Srpske napredne stranke na Spensu.

Da će hor Jovine gimnazije nastupiti na proslavi godišnjice naprednjaka deca su saznala pre nekoliko dana, rekao je za 021.rs jedan od roditelja, napominjući da je gimnazijalcima rečeno da moraju da idu jer od toga zavisi finansiranje hora.

„Hor je jedan od najboljih u Novom Sadu. Imaju nastupe i u inostranstvu i na raznim takmičenjima, a sve to košta, što mi roditelji razumemo. Ali kako mogu deci da kažu da neće biti novca iz budžeta Grada ili Republike za putovanja na takmičenja i slično, ako ne budu pevali na Spensu na mitingu naprednjaka. Bili smo zaprepašćeni kada nam je dete ovo ispričalo. Zar ih nije sramota da tako ucenjuju školu i hor i još da maloletnici moraju da pevaju nekoj stranci“, kaže roditelj koji je insistirao na anonimnosti zbog maloletnog deteta.

U Gimnaziji su za 021.rs potvrdili da će hor nastupiti na mitingu SNS-a, ali direktor škole Radivoje Stojković negira da je deci naloženo da nastupe na proslavi godišnjice naprednjaka.

On u izjavi za pomenuti portal kaže da se radi o redovnom komercijalnom nastupu i da će naprednjaci to platiti, i još dodaje da to nije prvi put da gimnazijski hor peva na mitingu neke stranke.

„Direktor sam od devedesetih i za sve ove godine hor je pevao raznim strankama, i socijalistima i Novoj Srbiji i naprednjacima i drugima, gde god su nas zvali. Tako smo odlučili i nikog nismo odbili i to je način da se finansiraju troškovi hora. Deci je rečeno da imaju nastup na Spensu i da ko želi može da odbije da ide i niko neće imati problem zbog toga, niko nije uslovljen“, kaže za 021.rs direktor jedne od najstarijih gimnazija u Srbiji i hora koji ima tradiciju skoro dva veka.

Stojković nije znao tačno koje numere će hor izvesti na mitingu, navodeći da bi verovatno trebalo da bude himna ili neka slična svečana pesma.

Podsetimo da ovo nije prvi put da hor Jovine gimnazije peva naprednjacima i se isto desilo na mitingu decembra 2015. godine.

Škola je i tada nastup pravdala potrebama da se tako finansira rad hora. Zbog tog nastupa opozicione stranke su reagovale i osudile to što su maloletnici pevali na stranačkom skupu, a tadašnja pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih i pojedine nevladine organizacije su ocenile da se radi o zloupotrebi dece u političke svrhe.

Dodajmo i da SNS u nedelju, 27. oktobra velikim skupom na Spensu obeležava godišnjicu osnivanja stranke.

Kako funkcioniše SNS bot armija, prema svedočenju bivšeg „vojnika“ (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

489 Shares
489 Shares
Share via
Copy link