Magazin Srbija

Hoće li se Dačić izvući i iz afere sa maloletnicama kao sa dilerom Bananom i koferčetom?

dacic-palma
Ivica Dačić i Dragan Marković Palma , Foto: Alo!

“Ivica Dačić je skroman čovek. Da vam kažem, on je na moru bio za ovih 12 godina pet puta i to sam ga ja vodio u Grčku, gde je najjeftinije u Paraliji, gde svi jedu giros!

Ivica i ja jedemo giros sa ljudima. Dok nije postao ministar inostranih poslova imao je jedne pantalone, odnosno dva para. Jedne one što nose električari pa stavljaju šrafciger u džep i onda je bila kritika njegovih savetnika da kažu, “ej, bre, čoveče ne predstavljaš ti samo sebe”. Jedva smo ga naterali da kupi tri odela”, rekao je Palma u oktobru prošle godine u Skupštini o svom dugogodišnjem prijatelju i koalicionom partneru.

Njegova karijera počinje sa poznanstvom sa Dačićem. On bi inače bio jedan provincijski političar koji nikad ne bi imao uticaj koji ima, pa je i logično da svog koalicionog partnera sa kojim od 2008. godine na svakim izborima bude jezičak na vagi koji odlučuje hoće li priteći u pomoć ‘pobednicima’ ovako javno hvali.

Ista ta javnost poslednjih 20 godina Dačića gleda i finansira sve njegove državne funkcije nikako nije zaboravila ni aferu “koferče” – kada je, da podsetimo, policija 2006. godine upala u stan viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića, uhapsila njega i tadašnjeg direktora marketinga SPS Vladimira Zagrađanina, pod optužbom da se u torbi, nađenoj pored njih, nalazi mito u iznosu od 100.000 evra.

Akciju policije “za dlaku” je izbegao, tada visoki funkcioner SPS, a današnji predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji je, kako je rekao, samo “svratio na čašu vina” kod viceguvernera Simića, odakle je 15 minuta pre policije izašao, jer ga, opet, kako je izjavio, na hitan sastanak pozvao tadašnji generalni sekretar Vlade Dejan Mihajlov.

Međutim, ta afera je dobila svoj epilog, dobro poznat u Srbiji – “niko nije kriv”.

Ista ta javnost pamti i ručkove i pušenje tompusa, što je, mora se priznati sinonim za skromnost, i to u društvu sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, koji je u žižu javnosti dospeo 2009. godine, tokom istrage koju je srpska policija pokrenula protiv narko-bosa Darka Šarića i njegovih saradnika zbog šverca kokaina i pranja novca. Radulovića je 2018. godine veće specijalnog suda osudilo na 11 godina zatvora, a onda ga je Apelacioni sud 2019. godine oslobodio.

Sada je Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, javno prozvan da je prisustvovao palminim žurkama sa maloletnicama. I to ne samo od Marinike Tepić i svedoka koji je dao izjavu već i od Sande Rašković Ivić.

“Ja sam već 13 god pod prismotrom policije i oni kontrolišu i prate šta ja radim, tako da je svaki moj odlazak zabeležen”, rekao je u svoju odbranu Dačić za televiziju Hepi.

Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije, je dodao da nikada nije učestvovao na “tajnim žurkama”, već su svi dogadjaji na kojima je on bio bili javni.

“Ja sam od 2008. godine sa (Draganom Markovićem) Palmom u koaliciji i stotinu puta sam s njim bio na raznim prigodama, jer on organizuje veliki broj događaja”, rekao je on.

Dačić je naglasio da su maloletnice bile prisutne samo u kulturnim manifestacijama pred hiljadama ljudi.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković je rekao kako ne zna zašto bi Ivica Dačić trebalo da bude saslušan. On je ponovio za TV Prva da je bio u Tužilaštvu i da je rekao kako je sve laž, navodeći da ga član “Đilasove stranke” lažno optužio za podvođenje maloletnica.

Kako je naveo, “zbog ove afere neko od njih dvoje mora da ode u zatvor”, najavljujući privatne tužbe protiv Tepić.

On je rekao da se prijavilo 320 žena koje žele da tuže Mariniku Tepić zbog tvrdnje da im on daje broj telefon za druženje, “pa ako se dobro druže, biće zaposlene u javnoj upravi”.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prikazala je na konferenciji za novinare video snimak za koji kaže da je svedočenje čoveka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao, po njenim rečima, “podvođenju” devojčica i žena u tom gradu.

Prema rečima svedoka, tim proslavama su prisustvovali i čelnici vlasti Ivica Dačić, Aleksandar Antić, kao i vlasnici Knez petrola i Kopernikus televizije.

Podsetimo, Dragan Marković Palma je u Skupštini Srbije predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom i član grupa prijateljstava sa Egiptom i Grčkom.

Često vodi političko-privredne delegacije u Beč, Grčku i Egipat.

Od 11. do 17. aprila boravio je u egipatskom letovalištu Hurgada sa medicinsko-političkom delegacijom u kojoj je bilo 130 ljudi. Tada je najavio i da je obezbedio donatore za odlazak 1.000 lekara i zdravstvenih radnika u Grčku u junu ove godine.

Tokom jedne posete letovalištu Paraliji pre tri godine u delegaciji su, kako su izvestili mediji, bile i mis Akva parka u Jagodini za 2018. godinu sa pratiljama i još tri devojke, finalistkinje tog takmičenja.

Marković je navodio da takva putovanja finansiraju donatori i prijatelji Jagodine.

Viralan je video snimak kada je u avgustu 2018. sa grupom srpskih državljana zaigrao kolo u plićaku u grčkom letovalištu Paralija, a takođe je po Paraliji vozio na skuteru svog koalicionog partnera Ivicu Dačića u vreme kada je Dačić bio ministar spoljnih poslova Srbije.

Činjenica je da poslanici SNS-a ne brane Palmu. Očekuju instrukciju. Odluka je na Aleksandru Vučiću koji za sada ćuti. Oni koji su mu bliski kažu da nema šanse da podrži Palmu, te da je Vučić izuzetno netolerantan prema svakom obliku pedofilije, ali i “druženja” sa starletama.

Sam Vučić je prisustvovao kik boks mečevima u Jagodini, ali u društvu sopstvene dece. I odmah je po njihovom završetku, za razliku od većine prisutnih, umesto ka inkriminišućem hotelu, kretao za Beograd. Mnogi drugi iz vrha SPS-a, pojedinci iz SNS-a, ali i iz DS-a su ostajali na žurkama.

Imajući to u vidu realno je očekivati da se vrh države ne meša u ova dešavanja, odnosno da ne štiti Palmu niti da dozvoli da se na bilo koji način dovede u vezu sa njim. To bi značilo da je Palmina karijera završena i da će se suočiti sa ozbiljnom istragom.

Postavlja se pitanje šta će biti sa Dačićem. Iako on izgovara da je u Jagodini išao u muzeje, a ne na žurke, brojne fotografije to demantuju.

I to fotografije koje objavljuju prorežimski tabloidi. Dakle, Dačićevo maltretiranje i “puštanje krvi” je počelo.

Da li će se ići do kraja ili će Dačić biti samo izranjavan, ali ipak ostavljen u životu, videće se narednih dana.

Izvor: Beta, FoNet, Insajder, Direktno, Politika, Alo!, Kurir

Dačićev sin pevao za Palmu u Hurgadi, neka sprema i zatvorski repertoar

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


80 Shares
Share via
Copy link