Srbija Vesti

Zapalilo se vozilo Hitne pomoći, pacijent preminuo sat vremena nakon prijema u bolnicu

hitna-pomoc-ambulantna-kola
Foto: RTV (Aleksandar Galić)/Ilustracija

Danijel M. (35), iz sela Glašinac kod Žitorađe, koji je tokom noći transportovan iz prokupačke bolnice u niški Klinički centar, preminuo je sat vremena nakon prijema u ovu ustanovu.

Sanitetsko vozilo kojim je Danijel transportovan zapalilo se tokom vožnje i naložena je obdukcija koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Porodica preminulog najavila je prijavu zdravstvenoj inspekciji.

U prokupačkoj bolnici kažu da je sve urađeno po protokolu i da je sa stanjem pacijenta bila upoznata porodica.

Tomislav Mitrović, rođeni brat preminulog kaže da su mu sumnjive okolnosti pod kojima je njegov brat preminuo i da neće odustati do toga da saznaju istinu.

– U četvrtak je osetio bolove u predelu stomaka, te je prvo pregledan u Domu zdravlja u Žitorađi, a zatim prebačen u prokupačku bolnicu. Rečeno nam je da su mu rezultati loši. Stavili su mu dren kako bi izvukli gnoj iz žučne kese, ali je on posle par sati ispao. Nekoliko puta smo se čuli sa doktorom i dobijali informacije o zdravstvenom stanju. Navodno je bio bolje, da bi u subotu sat nakon ponoći on pozvao suprugu Milicu i rekao joj da ga hitno prebacuju za Niš. Naši roditelji su odmah upalili kola i došli u Prokuplje, te su kolima pratili sanitet – kaže Tomislav, a prenosi Direktno.

On dodaje da je kada se zapalilo vozilo, njegov brat sa ekipom koja je bila u transportu čekao drugo vozilo i da je ono došlo iz prokupačkog Doma zdravlja, oko 40 minuta nakon paljenja saniteta, za šta postoje svedoci. Na kraju je nastavljen transport.

– Mi smo svašta čuli za to vozilo koje je došlo da ga dalje transportuje, a roditelji su i videli, ali o svemu tome pričaćemo kada nadležni organi utvrde činjenice. Nećemo odustati dok ne saznamo istinu i zbog čega je naš Danijel preminuo – kaže Tomislav Mitrović.

U prokupačkoj bolnici kažu da je sve urađeno po protokolu i da je pacijent adekvatno lečen u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te da je porodica od početka znala u kakvom je on stanju jer su obavešteni o tome.

Dr Gojgić 28 godina zapisivala pozive pacijenata i dokazala da je smeh najbolji lek

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


48 Shares
Share via
Copy link