heineken-pivo
heineken
Lifestyle

Heineken u humanitarnoj akciji čepovi za invalidska kolica

Humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ kompanija Heineken Srbija je donirala preko 270.000 plastičnih čepova za kupovinu invalidskih kolica Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Banata.

heineken-potpisivanje
Heineken

– Kao kompanija koja je kontinuirano usmerena ka pružanju podrške zajednici u kojoj posluje, Heineken Srbija će i u narednom periodu nastaviti da učestvuje u ovoj akciji i motiviše zaposlene da daju svoj doprinos – rekao je direktor Heineken Srbija Goran Popović i dodao da kompanija Haineken Srbija skuplja svakodnevno čepove za ovu humanitarnu akciju.

Predstavnici kompanije su u Novom Sadu potpisali ugovor i saopištli da će preko pola tone čepova otići za kupovinu invalidskih kolica.

– Ova kolica nisu obična, već veoma skupa, jedna koštaju i do 2, 3 hiljade evra, a nama je drago da nam kompanija Haineken Srbija uvek izlazi u susret. Retko ko je u mogućnosti da ta kolica sebi da priušti. Na neki nači bili smo prinuđeni da osmislimo humanitarnu akciju, kako bi smo bili u mogućnosti da obezbedimo neopdna kolica za članove Udruženja – istakao je Goran Perić iz Udruženja paraplegičara Banata.

Akciju „Čep za hendikep“ pokrenulo je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata pre više od tri godine i ona ima za cilj prikupljanje plastičnih čepova kako bi se novcem od reciklaže obezbedila nabavka invalidskih kolica i ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.

Akciju “Čep za hendikep” je pokrenulo Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata (OSI) iz Zrenjanina pre više od 3 godine sa ciljem da se humanost može ispoljiti bez i jednog dinara. Akcija podrazumeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova – sa flaša od vode i sokova, balona za vodu, sa pakovanja od kozmetičkih proizvoda: šampona, omekšivača, kupk, plastičnih zatvarača sa mleka i drugih tetra pak ambalaža, čepovi sa pakovanja od kečapa, motornih i jestivih ulja, čak i kutijice od kinder jaja dolaze u obzir.

Sakupljeni čepovi se recikliraju kao tvrda plastika u kompanijama koje se bave tom vrstom reciklaže, a od sredstava prikupljenih reciklažom se vrši nabavka ortopedskih pomagala (invalidskih kolica, hodalica, štaka, pelena za odrasle…) Težina jednog čepa je oko 1.2 grama, a jedan kilogram sadrži između 450 i 500 čepova.

Akciju su podržali Opština Zrenjanin i 4 zrenjaninske opštine (Žitište, Sečanj, Nova Crnja i Novi Bečej), sve obrazovne ustanove, mediji, zdravstveno-socijalne ustanove, mnogobrojna preduzeća i pojedinci.

Više o tome zašto je Novi Sad pet friendly grad

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow