Srbija

Uhapšen lažni agent luksuznih stanova u Beogradu, prigrabio 1.100.000 evra!

hapsenje-foto-shutterstock
Shutterstock

U saradnji sa Upravom kriminalističke policije, po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva juče je određeno zadržavenje D. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni najpre sačinio lažna punomoćja tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu, a nakon toga je doveo u zabludu eminentnu firmu, piše Blic.

Preciznije, doveo je u zabludu ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom tužilaštvo i dalje proverava da li je još neko bio umešan u izvršenje ove najveće prevare od strane fizičkog lica unazad nekoliko decenija.

Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih osoba, oni će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

Osumnjičeni D. B. će biti saslušan sutra, nakon čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, pa zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga.

Hapšenje u Novom Sadu, pali makroi i animir dame, terali 5 devojaka da se bave prostitucijom u striptiz baru

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link