Srbija

Haos u Tehničkoj školi: Učenik nasrnuo na profesora jer mu je uzeo telefon (VIDEO)

ucenik-profesor
Foto: Screenshot

Nasilje u školama nažalost postala je naša svakodnevica. Nakon slučaja iz Trstenika, u kojem su učenici profesorici izmakli stolici, juče smo pisali o napadu na profesoricu u Novom Sadu.Već danas nam stižu neprijatne scene iz Smederava.

Još jedan incident u učionici, između učenika i profesora, dogodio se ovaj put u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu.

Do incidenta u kome je bilo obaranja učenika na sto, ali i guranja profesora, došlo je kada je nastavik oteo učeniku mobilni telefon koji je on koristio na času.

Na snimku koji je osvanuo na mrežama vidi se da se sve dešava u učionici, na času matematike. Jedan od učenika snimao je ceo incident.

Kako se vidi na snimku, profesor stoji ispred table, u jednom trenutku se obraća grupi učenika koji su inače drugi razred, a zaitim i kreće ka jednom od njih. Sve vreme on nešto govori, ali taj deo snimka nema ton, tako da nije poznato šta priča.

U trenutku kada stiže do đaka i dalje se raspravljajući sa njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu telefon i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve ovo posmatra, smejući se.

U isto vreme, učenik žustro ustaje za profesorom pokušavajući da vrati svoj mobilni telefon, vuče i cima profesora za ruku.

Na trenutak se kamera sklanja sa njih dvojice, a u sledećem mometnu beleži kako profesor obara učenika na katedru, jednom rukom ga pritiska, dok drugom i dalje drži njegov mobilni telefon.

U celom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik kreće da pada, ali uspeva da ostane na nogama, te nastavljaju da se guraju i otimaju.

Profesor podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u celom tom okršaju, ispravlja se, nakon čega se vidi kako učenik odguruje profesora ka tabli. Nastavnik se povlači i napušta učionicu.

Direktor: Ispitujemo ceo slučaj

Da se ovaj incident dogodio potvrdio je za Blic Miladin Vitorović, direktor škole “Despot Đurađ” u Smederevu. Kako kaže, incident se desio u sredu, 1. marta.

Prema njegovim rečima, on ima informaciju da se “nešto desilo oko telefona”, kao i da je profesor dao izjavu nadlaženima u školi. Takođe, dodaje, niko od učenika mu se nije požalio ovim povodom.

– Ispitujemo ceo slučaj i postupamo dalje po proceduri – rekao je Vitorović za “Blic”.

Đak koji je izmakao stolicu profesorki u Trsteniku uhvaćen u više krivičnih dela

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.3K Share
1.3K Share
Share via
Copy link