Magazin

Ljiljani vratili ukraden automobil, šokirana ponašanjem grčke policije uputila važan apel Srbima

grcka-ukraden-auto
FOTO: FACEBOOK

Pojedini Srbi koji su ovog leta odmarali u Grčkoj susretali su se s raznim neprijatnostima, a jedna, koja je ove godine bila česta je i krađa automobila.

Jednoj porodici je automobil ukraden zajedno sa stvarima, tokom pauze u Solunu koju su napravili, dok su se vraćali u Srbiju. Druga porodica ostala je bez automobila odmah prvog jutra kada su doputovali u Grčku. Srbi su ostali bez automobila i na Glifadi u Atini, ali i na parkinzima nekih plaža Halkidikija.

Među oštećenim turistima našla se i Ljiljana Andrić, kojoj je, kako je objavila u Fejsbuk grupi Grčka info, auto ukraden 3. avgusta a nađen tačno posle mesec dana, prenosi Kurir.

– Dragi članovi grupe, želim da podelim sa vama lepu vest da je naš auto pronađen i da je stigao kući. Imali smo mnogo neprijatnosti, ne bih sada da o tome pišem, jer nam je pre svega, najvažnije da je pronađen i da nije toliko velika šteta naneta.

Mislimo da su delovi auta pokradeni od strane nekog drugog nakon što je auto ostavljen od strane lopova koji su prevozili migrante.

Pronađen je blizu bugarsko-grčko-turske granice. Auto se nalazio u policijskoj stanici Souflio. Ukraden je 3.8, pronađen 3.9, a nama su javili 14.9. da dođemo po njega – piše Ljiljana i nastavlja:

– Ukoliko možemo nekom da pomognemo, kome je ukraden auto, neka se javi, da ukažemo na probleme sa kojima smo se sreli na graničnim prelazima. Takođe, policija nije dala mom suprugu da slika auta na tom placu, jer tako neki vlasnici možda i ne bi došli po automobile.

Onda je uputila poseban apel:

– Ako je u ovoj grupi vlasnik auta Nisan Qashqai, crne boje, novosadske tablice, njega je uspeo da slika, neka se javi. I „pežo 307“ karavan ,beogradske tablice, braon boje, viđen je, ali nije slikan i koji je u dosta dobrom stanju!

Kao što su mediji već pisali, prema dosadašnjim iskustvima lopovi najčešće „operišu“ na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara, na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis, na parkingu Aquaparka Waterland u Solunu i na parkinzima nekih plaža Halkidikija.

U Grčkoj uhapšena grupa lopova iz Severne Makedonije, ukrali 19 automobila od turista

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link