Magazin Putovanja

U Grčku ipak samo preko Bugarske, prelaz Evzoni zatvoren do 30. juna

evzoni

Prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke biće zatvoren do 30. juna.

Kakopišu “Blic” i “Novosti”, to znači da se u Grčku do tada može ići samo preko Bugarske.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dve faze.

– Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Severnoj Makedoniji – rekao je Teoharis, a prenosi grčka TV Skaj.

Da je neizvesno da li će srpski turisti koji krenu preko Severne Makedonije moći od večeras da ulaze u Grčku, potvrdio je i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA).

– Nezvanična informacija za Grčku je da će otvoriti granice za naše turiste, a za Severnu Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni. Za sada nema protokola za zadržavanje duže od pet sati u Makedoniji, a verujem da neće biti problem ako tih pet sati istekne dok smo već u redu na graničnom prelazu. Očekujemo da danas, evantualno sutra, imamo sve detalje -rekao je Seničić za Pink.

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.

– Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12 časova pa nadalje. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju 12 časova, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku. Granice sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom su i dalje zatvorene, a da li će se to promeniti u toku dana ostaje nam da sačekamo i vidimo. Zvanične odluke o otvaranju i dalje nema, a na granici nam kažu da je obaveštenje o otvaranju granice sa Bugarskom 1. juna stiglo bukvalno nekoliko minuta pre otvaranja, pa kažu da nije isključeno da se i sada tako desi sa Evzonijem – poručila je Ana Nikolić sa portala “Nikana” koji se bavi turizmom u Grčkoj.

Ovu informaciju su potvrdili i iz agencije Euroturs.

VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!VEOMA VAŽNO OBAVEŠENJE!Grčka granica Evzoni (prema Severnoj…

Gepostet von "EUROTURS" am Sonntag, 14. Juni 2020

Grčka usvojila nova pravila: Ovog leta bez žurki, muzika potpuno zabranjena

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link