Magazin

Gradonačelnik, predsednik Skupštine opštine i ostali budvanski funkcioneri na slobodi

Smenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević, predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva koji su ranije danas uhapšeni, jer nisu dozvolili inspekciji da uđe u zgradu opštine, pušteni su na slobodu.

Budvanska policija saopštila je da je uhapsila je 23 osobe zbog, kako je saopšteno, ometanja policajaca u vršenju službene radnje tokom današnjih incidenata. Jedan policajac je povređen tokom incidenata u zgradi Opštine, kada smenjeni funcioneri i njihove pristalice nisu dozvolili inspektorima da uđu u tu zgradu.

Carević je kazao novinarima da su pušteni iz pritvora svi osim njegovog sina, koji je, kako je kazao, navodno napao službeno lice. On je najavio da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mesto i pozvao da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.

Pojedini mediji su prethodno objavili fotografije Carevića na izlasku iz risanske bolnice, na kojima se vidi da je izašao u kolicima i sa nogom u gipsu.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave Crne Gore je u utorak rešenjem naredila da se novoj vladajućoj većini u lokalnoj vlasti omogući pristup opštini i dokumentima. Policija je danas pokušala da uvede inspektorku Upravne inspekcije u zgradu Opštine Budva, a ispred ulaza u Opštinu dočekali su ih Carević i Radović koji to nisu dozvolili.

Nova većina u SO Budva uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi, čemu su prethodili incidenti, piše 021.

Ne misle svi isto u Crnoj Gori: Herceg Novi zove srpske turiste i čak poklanja letovanje

OGLAS

PARTNERI SAJTA


12 Shares
Share via
Copy link