Ljubimci Magazin

Ovaj grad je pravi raj za ljubitelje pasa, svaka druga osoba ima četvoronožnog prijatelja

hjuston psi
Foto: Kenneth Roy Stearns

Raj za ljubitelje pasa – tako otprilike u najkraćim crtama svetski mediji predstavljaju grad Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas.

Naime, studija koju je sprovela organizacija Protect My Paws otkrila je da Hjuston ima najveći broj pasa i ljudi na svetu, čak 52,1 psa na 100 ljudi, što znači da je skoro pa nemoguće prošetati ovim gradom, a da ne ugledate “najboljeg čovekovog prijatelja”.

Istraživači su sproveli opsežno istraživanje na temelju akademskih spisa i službenih državnih statistika o broju pasa u 54 svetska grada. Za kreiranje završnog izveštaja korišćene su dve merne jedinice: najviše pasa po kvadratnom kilometru i najviše pasa na 100 ljudi.

Na temelju rezultata, Amerika je prezentovana kao raj za četvoronožne prijatelje, jer su se brojni gradovi iz ovog dela sveta našli na vrhu liste.

S oko 1,2 miliona pasa, u proseku 52,1 pas na svakih 100 ljudi, Hjuston je na vrhu popisa. Bern u Švajcarskoj je na drugom mestu i ima 47,7 pasa na svakih 100 ljudi, a sledi ga Havana na Kubi s 40,6 pasa na 100 ljudi.

Američki gradovi popunili su listu top 10 mesta, pri čemu su San Dijego i San Francisko na 4. i 5. mestu, a slede ih Čikago, Denver i Filadelfija.

Kad je reč o gradovima s najvećom gustinom pasa po kvadratnom kilometru, Hjuston je zauzeo 9. mesto sa 773 psa po kvadratnom kilometru. Pariz se nalazi na vrhu ove liste, te je u odnosu na prošlo istraživanje utrostručio broj pasa pa ih sada ima 2.857 po kvadratnom kilometru. Buenos Aires i Bern zauzeli su drugo i treće mesto, dok se ostali američki gradovi, Čikago, Filadelfija i Njujork, nalaze na 5, 7. i 10. mestu

Izvor: Putnikofer.hr

Filmska priča jednog psa: Holanđanin 6 meseci tragao za izgubljenim ljubimcem, pa ga pronašao u Srbiji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link