Srbija

Spasioci Gorske službe spasavanje preko krovova dostavili paketiće bolesnoj deci

paketici-deda-mraz
Foto: B.LJ. / Niške vesti

Mila Krstić je jedna od devojčica i dečaka koji se ovih dana leče u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu, a njih su danas paketićima obradovali donatori i pripadnici Gorske službe spasavanja.

Spuštajući se uz pomoć konopaca sa krovova dečijih klinika u Nišu, pripadnici Gorske službe spasavanja obučeni u kostime Deda Mraza, kroz prozore su dostavljali poklone najmlađima.

Nesvakidašnji prizor i hrabar potez pripadnika GSS, do sada neviđen u toj zdravstvenoj ustanovi, obradovao je najmlađe pacijente, što je, prema rečima direktora UKC Niš i donatora, bio i njihov cilj.

Mila Krstić je kazala novinarima da je od utorka, od kada se nalazi na lečenju u UKC Niš, dobila šest paketića.

paketici-deci-deda-mraz
Foto: B.LJ. / Niške vesti

Poželela je svoj deci da brzo ozdrave i da se raduju poklonima.

Sva deca su na svim klinikama dobila po paketić.

Podeljeno je 120 paketića, koje je kompanija „Fazi“ obezbedila uz pomoć Kluba privrednika „Naisus“.

– Naš posao je da deci damo najbolju terpaiju i negu, ali je naš zadatak i da im izmamimo osmeh na lice. U predvečerje Nove godine naša je obaveza da im skrenemo pažnju sa njihove bolesti i da im pokažemo da imaju čemu da se raduju – rekli su medijima.

Olga Petrović iz kompanije „Fazi“ podsetila je da ta kompanija četvrtu godinu zaredom poklanja paketiće deci koja se leče na dečijim klinikama i najavila da će to činiti i ubuduće.

Načelnik Gorske službe spasavanja Uroš Smiljanić rekao je da su pripadnici te službe rekao je da su se pripadnici te službe odazvali pozivu za dodelu paketića, kako bi pomogli deci da lakše podnesu boravak u bolnici.

Prema njegovim rečima, bila je to prilika i da se najmlađi upoznaju sa radom Gorske službe spasavanja, kako bi se možda jednoga dana, kada odrastu, i sami uključili u akcije spasavanja.

Milan Bogdanović iz Kluba privrednika „Naisus“ podsetio daje taj klub okuplja oko 30 kompanija koje upošljavaju 3.000 zaposlenih

– Danas je zadatak nama svima da izmamimo osmeh svim devojčicama i dečacima, oni su naši heroji -izjavio je Bogdanović.

Izvor: Niške vesti

Svi se oduševe kada uđu u Lastin autobus koji vozi Deda Mraz, a najviše mališani (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.8K Share
1.8K Share
Share via
Copy link