Magazin Poznati

Gordan Kičić strast prema glumi nasledio od slavnog oca, a privatni život skriva od javnosti (FOTO)

Gordan Kičić
Foto: Instagram / gordankicic

Plodonosna karijera poznatog srpskog glumca Gordana Kičića traje skoro tri decenije, a trenutno svi možemo da uživamo u njegovim bravurama u nastavku serije „Mama i tata se igraju rata“, u kojoj pored naslovne uloge, potpisuje režiju i scenario.

Gordan inače važi za osobu koja vešto krije svoj privatni život od očiju javnosti, pa tako mnogi ne znaju da sa suprugom Zoranom uživa u srećnom braku već godinama, kao i čarima roditeljstva, jer imaju dve ćerkice.

Nije slučajnost što se opredelio da baš gluma bude njegov životni poziv, pošto mu je otac Branislav poznati filmski reditelj, a čini se da najnovijim ostvarenjima i Gordan polako kreće njegovim stopama.

Pored sjajnih rola u domaćim filmovima i serijama, ali i na daskama koje život znače, ostvario se i kao producent i reditelj, ali i kao televizijski voditelj.

Jedan od najuspešnijih glumaca mlađe generacije

Gordan Kičić je rođen 5. avgusta 1977. godine u Beogradu, a karijeru započeo početkom devedesetih godina, a pažnju na sebe je skrenuo ulogom u filmu „Do koske“.

Najviše se istakao ulogama Coleta u „Maloj noćnoj muzici“, Sumpora u „Kad porastem biću kengur“ i ulogom Kaluđera u „Senkama nad Balkanom“, a briljirao je i u „Ubicama mog oca“.

Živi i radi u Beogradu i važi za jednog od uspešnijih glumaca mlađe generacije u Srbiji. Glumom se aktivno bavi od 1996. godine, a diplomu Akademije dramskih umetnosti u Beogradu stekao je 2001. godine, piše Espreso.

Od 2009. godine je i stalni član „Ateljea 212“ gde igra brojne zapažene uloge, a njegov otac je proslavljeni reditelj, pa je zahvaljujući njemu Gordan i zavoleo glumu.

Ostvario se i kao producent „Ustaničke ulice“ i „Aleksi“, a od kraja 2018. godine, Kičić se sve više bavi i režijom.

Odrastao uz kolekciju klasika, otac najvažniji saradnik i podrška

U pitanju je Branislav Kičić, a on je režirao ostvarenja kao što su „Magnet“, „Na Drini ćuprija“, „To sam ja“ i druga.

– Kao dete sam bio nemiran, pun energije i jedini trenuci kad sam bio miran bili su kada bi mi roditelji pustili neki film da gledam. Otac je imao veliku kolekciju VHS kaseta i pravio je neku vrstu svoje kolekcije filmova. Imao je veliku količinu filmskih klasika i pasionirano je gledao filmove što radi i danas, tako da sam ih i ja još kao mali gledao.

U našoj kućnoj filmoteci imali smo dela Kloda Šabrola, ceo Karpenterov opus, Stenlija Kjubrika, Felinija, Antonionia, Melvila. Bio je to sastavni deo mog odrastanja – rekao je glumac svojevremeno za domaće medije.

Nije krio ni to da mu je najveća podrška u životu, ali i karijeri upravo otac.

– Kako da ne. Meni je on vrlo dragocen saradnik i podrška, sa kojim uvek proverim sve i kome dam svaki komad i scenario da pročita. Sa mnom je učestvovao u čitanju stotina scenarija za ‘Realnu priču’ i sve vreme je bio na snimanju.

Drago mi je, jer vreme i život prolaze i ti neki trenuci koje imate sa ocem, koji je pored vas u najvažnijoj stvari koju radite je stvarno fenomenalna – istakao je Kičić.

Srednju školu završio kao moskovski đak

Zbog majčinog posla, Gordan je kada mu je bilo petnaest godina sa porodicom preselio u Moskvu u Rusiju. Tako je samo prvi razred srednje škole Pete beogradske gimnazije završio u Beogradu.

Potom je srednjoškolsko obrazovanje nastavio Moskvi.

Po završetku srednje škole u ruskoj prestonici odlučio je da se vrati u Beograd i upiše Akademiju dramskih umetnosti koju je pohađao od 1995. do 2000. godine.

Akademiju je uspešno završio 2001. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Interesovanje za rokenrol i sport

Zanimljivo da je od ranog detinjstva Gordan pokazivao interesovanje za umetnost. Kao dečak svirao je gitaru, a potom i postao član jednog benda. Bavio se i glumom u glumačkoj grupi Mike Aleksić.

Ljubav koju je gajio prema ovoj umetnosti iz detinjstva, ali i činjenica da mu je tu ljubav prema glumi preneo njegov otac Branislav, bila je presudna da Gordan ipak krene ovim putem.

Takođe, kao dete, a kasnije i tinejdžer Kičić se bavio i sportom. Prvu ulogu u filmu dobio je 1996. godine.

Reč je o ulozi Ercega u filmu „Do koske“. Od tada se Kičić aktivno bavi glumom i uporedo studira Akademiju dramskih umetnosti.

Već u mladosti pokazao zavidan talenat

Tokom devedesetih godina Kičić je igrao u šest filmova. Reč je o filmovima „Do koske“ u kojoj je tumačio lik Ercega, a potom je dve godine posle igrao Antoana Griščenka u filmu „Bekstvo“.

Ulogu Marka igrao je u filmu „Natalija“ 1998. godine, a godinu dana posle i ulogu Miše u „Nebeskoj udici“.

U televizijskoj seriji „Porodično blago“ igrao je studenta. Snimanje je trajalo od 1998. do 1999. godine. Posle toga usledio je i film „Proputovanje“.

To su bile njegove prve uloge u filmskim ostvarenjima, sa kojima je skrenuo pažnju na svoj rad. U periodu od 2000. do 2009. igrao je u čak 23 filmska ostvarenja u Srbiji.

Iz tog perioda izdvajaju se uloge i filmovima i serijama kao što su uloga Srbe u „Ona voli Zvezdu 5“, Coleta u „Maloj noćnoj muzici“, Sumpora u „Kad porastem biću kengur“, Aleka u „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, Damira u „Lisicama“ i Srđana u „Sedam i po“.

Ipak, može se reći da je ovaj period njegove glumačke karijere definitivno obeležila uloga Coleta u „Maloj noćnoj muzici“ u kojoj je potpuno zablistao i pokazao svoje zavidno glumačko umeće te bio i nagrađen za svoj rad.

Strast prema pozorištu

U pozorištu „Atelje 212“ je stalni glumac još od 2009. godine. Na daskama koje život znače igrao je brojne likove u poznatim pozorišnim predstavama, za koje je bio i nagrađen.

Izdvojile su se uloge u predstavama „Kosa“, „Nevinost“, „Pazarni dan“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Put u Nirvanu“, „Molijer – još jedan život“, „Ljubavno pismo“, „Don Žuan u Sohou“, „Beogradska triologija“, „Revizor“, „Diplomac“, „Amadeus“, „Razvaljivanje“, „Smrt“, „Šajlok“, „Mušica“, „Noćna straža“ i mnoge druge.

Kada je Gordan rođen 5. avgusta 1977. godine njegovi roditelji živeli su na Novom Beogradu u 61 bloku. Pet godina kasnije preselili su se u centar starog grada u Makedonsku ulicu u Šumatovcu u Beogradu gde Kičići i danas žive.

Njegova majka bila je vrlo uspešna i cenjena pravnica koja je radila kao sudija i advokat.

Izvor: Espreso

Gordan Kičić obožava svoje 2 ćerke, a ova lepotica mu je veliki životni oslonac (FOTO)

Share via
Copy link