Koronavirus Magazin

Google pisao zaposlenima: Ako se ne vakcinišete…

google vakcinacija

Kompanija Google poslala je obaveštenje svoim zaposlenima da će ostati bez plate, a naposletku i bez posla, ako odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Ovo upozorenje zaposlenima izrečeno je u internim dokumentima kompanije, u koje je američka medijska kuća CNBC imala uvid.

Među vođstvom firme je donedavno kružila informacija da zaposleni imaju do 3. decembra da obelodane status sopstvene vakcinacije, predaju na uvid dokumente koji potvrđuju vakcinaciju ili da se prijave za medicinsko i versko izuzeće. Kompanija je saopštila da će nakon tog datuma početi da poziva zaposlene koji ni jednu od tri stvari  nisu učinili, prenosi B92.

U dokumentu piše i da će zaposleni koji se ne saglase sa politikom kompanije po pitanju vakcinacije do 18. januara sledeće godine biti na „plaćenom odsustvu“ u trajanju od 30 dana, a nakon toga će ih kompanija staviti na „neplaćeno lično odsustvo“ od šest meseci, i na kraju im dati otkaz.

Dok veći deo kompanija iz tehnološke industrije nastavlja da odlaže planove povratka zaposlenih na radna mesta, a velike i male kompanije utiru put za fleksibilne načine rada, Google zahteva da zaposleni krenu nazad u kancelarije 3 dana nedeljno. Kako vreme prolazi, čini se da menadžment ima sve manje strpljenja za nevakcinisane.

Bajdenova administracija je čak naredila američkim kompanijama sa 100 ili više radnika da osiguraju da su njihovi zaposleni u potpunosti vakcinisani ili redovno testirani na kovid 19 do 18. januara.

Ko nema u vuglu, ima u Guglu: Šta najčešće pitamo internet

131 Shares
131 Shares
Share via
Copy link