Magazin

Glumci koji su zbog kritike Vučića dobili porcije blaćenja u tabloidima

Ceca Bojković
Foto: Printskrin/Alo

Na naslovnim stranama tabloida su pored šoubiznis skandala uvek počasno mesto zauzimali i oni koji su se na neki način zamerili vlasti.

Novinari tabloida za hleb zarađuju hajkom kroz naručene tekstove, čiji je sadržaj često potpuna sramna izmišljotina.

Svetlana Bojković

Legendarna Ceca Bojković je prošle nedelje podržala proteste građana na Bari Revi, za koju predsednik kaže da niko nije znao, ( a kad niko ne zna za nju, može po njoj da se sipa i otpad, jer koga briga). Bojković je stala ispred kamiona koji je planirai da istovari šut na depoiniji na bari Revi, i ovim gestom postala jedan od simbola ovih protesta ali i borbe za očuvanje životne sredine u Srbiji.

Gostujući u emisiji “Persona non grata”, Svetlana Bojković je ispričala kako su joj više puta otkazivali gostovanje na RTS-u, dok je posldenji dogovor koji se više puta pomerao na kraju propao jer je i pred dogovora, iz RTS-a, nisu pozvali.

Zato je “Alo” posvetio legendarnoj glumici otužan tekst još otužnijeg naslova. Svetlanu Bojković “Alo” naziva “heroinom lažnih ekoloških” protesta koja se zalaže za čist vazduh a „puši po dve pakle na dan“. Novinar koji je ovo napisao zaslužuje celih 5 dinara za kreativu, trud i poslušnost.

Nikola Kojo

Koliko su novinari tabolida spremni da kao seoski psi lutalice laju i ujedaju videli smo kroz hajku na glumce koji su podržali proteste 1 od 5 miliona, za koje možda i ne znate, jer nisu svi mediji jednako izveštavali o događajima na ulicama Beograda.

Nikola Kojo je se u svom govoru na protestu, početkom 2019. godine u Beogradu obratio direktno predsedniku:

– Žao mi je, Prvorođeni, nećemo pripitomljavati policiju, jer je to policija koja nas čuva. Nećemo RTS da gađamo jajima jer je to naš javni servis, koji mi plaćamo, a koji si ti kidnapovao kao i sve ostalo u ovoj zemlji- poručio je Kojo tada ali i najavio da će se ukoliko protesti ne uspeju, odseliti iz Srbije. Nije se odselio ali ga je zbog kritike vlasti “Alo” nagradio tekstom o navodnoj povezanosti sa kriminalom.

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić je na konferenciji za medije u novebru 2019. povodom napada na njega i njegovu porodicu kratko i jasno poručio:

-Vi, koji ovo radite, ako mislite da je Srbija samo vaša zajebali ste ste, malo je i moja-

Tabloidi su pisali o sinu Dragana Bjelogrlića, navodeći da je Aleksej „zagazio“ ostavio pešaka na ulici ali 14 meseci nakon saobraćajne nesreće. “Šokantno otkriće, Bjelin sin zgazio čoveka!“ i „Sramota! Nehuman potez, Bjelin sin slomio nogu motoristi, pa ga ostavio na putu” objavio je Srpski Telegraf.

Pored neistina iznetih na račun Alekseja Bjelogrlića, tekstovi su se izneda pojavili u nedelji u kojoj je Dragan Bjelogrlić komentarisao stanje u društvu u Srbiji na tribini lista Danas. On je dan pre objave huškačkih tekstova gostovao u i u emisiji kod Ivana Ivanovića.

Seka Sablić

Seku Sablić je izvesni parlamentarac poznat po uličarskom rečniku koji bez pardona koristi u Skupštini, vređao zbog njene izjave “Otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”.

Seka je za Danas rekla da da je skoro sva štampa u rukama režima i da joj se čini da narod više ni pet para ne daje za to što tamo piše.

Lista kandidata za naslovnice tabloda se proširi svaki put kada neko kritikuje režim. Novinari po redakcijama režimskih medija, kao izgladneli psi, čekaju uputstvo na koga da se zalete i da ga dobro izblate. Koliki su novci potrebni da bi se činile i pisale ovakve stvari, pita se dobar deo javnosti čiji, mozak nije kontaminiran otrovima koji se svakodnevno serviraju u štampi , na portalima i preko televizije…

Završila korona, vraćamo se na normalno: Srušena crkva kao dokaz koliko volimo da se mrzimo

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svi imaju pravo na svoj stav, kao i na to da ga iznesu u javnost, a šta će posle biti-ko to zna. Ne znam da li da verujem tekstu ili ne, ali ovi navedeni glumci uvek su protiv svake vlasti i antiprotivni, a vlast mora da postoji, jer je to deo strukture države. Ne čine državu samo glumci, niti su oni bitniji od drugih. Što se ne kandiduju, ako misle da će bolje i ako imaju neki program? Kreativni su ljudi, smisliće već nešto. Interesuje ih samo sopstvena profesija, za drugo nemaju sluha. Ne kažem da je idealno, ali nešto se radi, gradi, ljudi se zapošljavaju. Treba biti malo mudriji, a ne tako pišati uz vetar.

475 Shares
475 Shares
Share via
Copy link