Lifestyle Vesti Novi Sad

Glasajte da Novi Sad postane najbolja evropska destinacija

I vi možete pomoći da Novi Sad i zvanično postane najbolja evropska destinacija. Izbor destinacije za titulu „Best Destination 2016“  će biti glasanjem na sajtu European Best Destination (www.vote.ebdest.in), koje traje od 20. januara do 10. februara 2016. godine.

Nama je naš grad najlepši, oni koji jednom dođu obavezno se vraćaju, a sada imamo priliku da pozovemo turiste iz celog sveta da posete naš Novi Sad, mesto gde su, kako kažu, najleši ljudi uvek spremni za zabavu i druženje.

Interfest-Sr
privatna arhiva

Novi Sad je na listi 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu „Best Destination 2016“ („Najbolja destinacija 2016“), a u konkurenciji je sa Rimom, Parizom, Londonom, Barselonom, Pragom, Madridom, Nantom, Briselom, Zadarom, Kotorom, Nikozijaom, Plovdivom, Bečom, Milanom, Atinom, Berlinom, Amsterdamom, Edinburgom i Azorskim ostrvima.

Naš grad se našao na inicijativu European Best Destination, koji je prepoznao kvalitet turističke ponude Novog Sada i potencijal grada da se prezentuje u krugu najznačajnijih evropskih turističkih destinacija i kandiduje se za najbolju destinaciju na ovom prestižnom izboru na evropskom nivou.

Tvrdjava-Srb
privatna arhiva

Destinacija koja dobije najviše glasova dobiće titulu „Best Destination 2016“, a biće proglašeno i koje destinacije su se po broju glasova rangirale na prvih deset mesta. Biti na listi najboljih Evropskih destinacija je izuzetna čast za naš grad, jer to donosi visoku vidljivost turističke ponude našeg grada i na svetskom nivou, koja se ostvaruje kroz promociju turističkih atrakcija i potencijala.

Gradska-kuca-Srb
privatna arhiva

Sajt ove organizacije od 2009. godine do sada posećen više od 2.500.000 puta i ima više od 70.000 pratilaca na društvenim mrežama. „Best Destination“ je samo jedna od kategorija izbora destinacija, koje European Best Destination, evropska organizacija smeštena u Briselu, organizuje od 2009. godine. Tokom 2015. godine je realizovano više izbora u različitim kategorijama, a „Najbolju destinaciju 2015“ je dobio grad Bordo iz Francuske.

Glasanje za Novi Sad u kategoriji „Best Destination 2016“ na sajtu www.vote.ebdest.in, izuzetno je značajno za turističku promociju Novog Sada. Prošle godine je francuski grad Bordo zabeležio porast broja stranih turista od 10,7 %, dok su mediji pisali o Bordou 74% više u odnosu na 2014. godinu, što se može posmatrati kao direktna posledica i pokazatelj uspešnosti brendiranja destinacije kroz učešće u izboru za „Best destination“.

Više o tome zašto je Novi Sad grad ljubavi

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link