Putovanja Srbija

Gde za vikend u Srbiji

Situacija koja nas je sprečila da putujemo van granica dovela je do toga da upoznamo Srbiju i uživamo u njoj kao nikada do sada. Uvideli smo koliko u našoj zemlji ima ne samo prirodnih lepota, nego i uređenih prostora i sadržaja, koji mogu da nam pruže trenutke savršenog odmora. Planine, reke, jezera, banje, proplanci, livade, padine, etno-sadržaji ukazali su nam se u punom sjaju, a mi smo shvatili da smo pravili ogromnu grešku jer im do sada nismo pružali zasluženu pažnju. Nadamo se da će ona ostati postojana i kada se otvore granice. Kako bismo pomogli da tako bude, iznećemo predloge za mesta savršena za kratke odmore sa dragim ljudima.

Dve destinacije savršene za odmoru u Srbiji

Teško je iz široke ponude izdvojiti dva prostora, koja će prezentovati njen kvalitet na najbolji način. Ipak, određeni parametri, kao što je stalna posećenost, govore u prilog tome da ova turistička mesta zaslužuju da se nađu na našoj listi i predstavljaju savršene odgovore na pitanje kuda za vikend.

Etno-selo Sunčana reka

Ovaj etno-kompleks savršen je način da sebi i dragim ljudima obezbedite odmor iz snova. Reč je o prostoru koji se nalazi na desnoj obali Drine, u Banji Koviljači, nedaleko od granice sa Republikom Srpskom, a koji predstavlja jedan mali grad, prepun raznovrsnih atrakcija. Neke od njih su:

  • Tereni i prostori za sportske aktivnost i uživanje. Tokom boravka na planini na raspolaganju su vam tereni za mali i veliki fudbal, odbojku, badminton, tenis, kao i staza za trčanje. Najmlađi mogu uživati u zabavnom parku, farmi sa konjima za jahanje i drugim životinjama, kao i kampu/seocetu zvanom Ko nekad.
  • Kulturno-istorijski sadržaji: Hram Sretenja gospodnjeg, muzejska postavka Drina kroz vekove, kao i mesto na kom je počeo Prvi svetski rat, tu su da vas povežu sa srpskom tradicijom.
  • Prostori pravog uživanja: kafana Pod vrbom, Letnja bašta, Šotrina plaža, letnjikovac.

Što se smeštaja tiče, Sunčana reka se može pohvaliti raznovrsnim objektima i vrstama aranžmana. Moguće je rezervisati noćenje sa doručkom, polu ili punim pansionom. Objekti su različite veličine, te je moguće obezbediti noćenje za jednu i pet osoba. Što se cena tiče, one se, u zavisnosti od broja osoba i vrste aranžmana, kreću od 2500 do 15250 dinara.

Zlatibor

Standardno jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji, ove godine doživela je svoj najveći turistički procvat. Razlog za to su raznovrsnost i bogatstvo ponude. Ukoliko ste odlučili da i vi budete deo ogromne grupe zaljubljenika u Zlatibor i predate mu svoj vikend u ruku, predlažemo da:

  • Izdvojite jedan dan za prirodne lepote Zlatibora. Uživajte sa porodicom u pikniku na predivnim planinskim padinama, koje pružaju savršen pogled i neopisivi mir. Skoknite do Ribničkog jezera, koje predstavlja savršenu oazu i idealan prostor za odmor. Oko vodene površine se nalazi borova šuma i savršen hlad. Ovaj prostor je čuven i po različitim vrstama ribe, te je omiljeno mesto ribolovaca.

  • Uživajte sa najmlađima u edukativno-zabavnim parkovima na planini. Avantura i Dino park su atrakcije koje već godinama predstavljaju omiljeno mesto kako dece, tako i odraslih. Dino park je prostor u kome možete naučiti sve o svetu dinosaurusa, a Avantura park omogućava da razvijete kreativnost, snalažljivost i rekreirate se dok prelazite razne vrste prepreka.
  • Provedite vreme u nekom od prelepih ugostiteljskih objekata u centru planine. Bogata ponuda restorana, zanimljiv ambijent i izuzetno dobra usluga pružiće vam savršene trenutke, te ćete zaboraviti na sve obaveze i prepustiti hedonizmu. Preporučujemo da posetite Palisad, Jezero ili Bajku.
  • Napravite izlet do okolnih destinacija. Zlatibor je čuven i po turističkim mestima koja se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini. Preporučujemo da uživate u sadržajima Stopića pećine, Mokre Gore ili muzeja Sirogojno. Svi ovi sadržaji su nadomak Zlatibora, a vrlo su primamljivi jer čuvaju pravu planinsku atmosferu i zadivljuju svojim izgledom i ambijentom.

Za savršen ugođaj na planini zadužen je Zlatibor smeštaj – ponuda koja sadrži ogroman broj vrlo kvalitetnih i modernih apartmana. Smestite se u neki od njih i krenite u zlatiborsku avanturu.

Pored Zlatibora i Sunčane reke, odličan izbor su i Zlatar, Uvac, Vrnjačka Banja, Srebrno jezero, Fruška gora ili Tara. Spisak je izuzetno dugačak i pokazuje da je Srbija zemlja koja može da se pohvali velikim turističkim bogatstvom, koje bez sumnje može da nam pruži savršen odmor.

 

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link