Magazin

Gangulina opština Novi Beograd 3 meseca ne plaća poreze i doprinose

sapic_850x
Foto:TANJUG / INFORMATIVNA SLUZBA SNS

Opština Novi Beograd nije uplaćivala poreze i doprinose za prva tri meseca ove godine.

Naime, jedan od radnika opštine pozvao je PIO fond kako bi dobio informacije oko svog statusa. Ono što je čuo zaprepastilo ga je: dobio je informaciju da ni porezi, ni doprinosi nisu uplaćivani za januar, februar i mart 2022. godine.

Nije poznato da li je ovakva praksa postojala i prethodnih godina, ali od ove godina zaposleni u ovoj ustanovi nisu dobili nijedan dinar na ime poreza i doprinosa.

Nova.rs je kontaktirala opštinu Novi Beograd i Poresku upravu kako bi dobili ove informacije. Opština ih nije udostojila odgovora, iako su uredno poslali mejl, dok su iz Poreske uprave naglasili da se ovakvi podaci čuvaju kao tajna, te da po zakonu ne mogu da odgovore.

– Poreska uprava Republike Srbije utvrđuje, kontroliše i naplaćuje javne prihode i u vezi sa tim preduzima sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti – naveli su u odgovoru iz ove institucije.

Kako dalje saznaje Nova.rs, da postoje novčani problem u Šapićevoj opštini pokazuje i podatak da su prvi put posle ko zna koliko vremena kasnile plate za zaposlene u ovoj opštini. One se obično isplaćuju poslednjeg dana u mesecu, a u aprilu su radnici svoj ček dobili tek šestog aprila.

Opština Novi Beograd je od Vlade Srbije tražila milion evra. Nije poznato koja je namena ovih sredstava, ali se spekuliše da je u pitanju organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona, na kome učestvuje Šapićev klub Novi Beograd.

Gangula ne prestaje da se ponižava, ima slom živaca jer su se rasklimale sve fotelje na koje je bacio oko

Čitajte Luftiku na Google vestima

206 Shares
206 Shares
Share via
Copy link