Magazin Svet

Igrači Zenita očarali planetu, na utakmicu izašli sa kučićima u rukama, razlog će vas oduševiti (VIDEO)

zenit-psi.jpg1
Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Sputnik via AFP

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pred meč ruske Premijer lige protiv Rostova ušli su na teren noseći štence u naručju. Sve je to bio deo akcije pomoći da se ovi kućići sklone sa ulice i pronađu svoj dom.

Akcija “Psi su bolji kod kuće!” ima za cilj da skrene pažnju na probleme odgovornosti i brige o kućnim ljubimcima.

Kuce nisu navikle na prepun stadion i verovatno su bili preplašeni u tom trenutku, ali ovaj nesvakidašnji gest fudbalera u Rusiji će sigurno pomoći da psi iz skloništa budu udomljeni.

Nemoguće je ne biti srećan dok držite štene, to se videlo i na licima fudbalera. Nisu mogli da sakriju osmeh pa su možda neki od kučića zajedno sa igračima već i otišli u svoj novi dom.

Ovo nije prvi put da su igrači izašli sa psima kojima je potreban dom, niti će biti poslednji. Ali nikada nećemo odbiti priliku da podelimo slatke štence sa našim čitaocima.

Ovakve scene bi voleli i da vidimo na domaćim stadionima. Plemenito, korisno, društveno odgovorno. Prelep gest i svaka čast igračima Zenita.

Za one koje zanima fudbal utakmica je završena nerešeno, rezultatom 2:2. Zenit je na vrhu tabele u ruskoj ligi sa 37 bodova, pet bodova više od drugoplasiranog Dinama iz Moskve, koji ima i utakmicu manje. Rostov je 11. kroz 17 mečeva.

Hana ima 11 godina i zaposlila se kao vodič pasa da bi mogla da kupi hranu za lutalice

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
68 Shares
Share via
Copy link