Novi Sad

Fox hand made – Prodavnica darova od unikatno izrađene kože

fox-15
Fox hand made

Ako krenete desnom stranom čuvene Jevrejske ulice u Novom Sadu, naleteće na prodavnicu kožne galanterije Fox hand made. Prepoznaće te je po simbolu lisice kojim je ukrašen izlog, i po prelepim novčanicima, torbama, kaiševima i ostalim proizvodima, čije se zanimljive boje prelamaju kroz prozor.

Na prodavnicu kožne galanterije Fox hand made možete naleteti i ako šetate ulicama Beograda, Šapca, Zrenjanina, Bačke Palanke, Subotice, Kragujevca ili Bačkog Petrovca. Obratite pažnju na malu lisicu, jer kada uđete u radnju, nećete ostati ravnodušni.

Fini rančevi, torbe, novčanici, kaiševi i ostali proizvodi elegantno su postavljeni na policama. Pored klasičnih modela u sivim, crnim, crvenim i braon bojama, tu su i veselije boje na unikatnim proizvodima, koji su ručno rađeni.

fox-15
Fox hand made

A sve je počelo jako spontano, kako to obično i biva kada se prave stvari dese.

Izradom proizvoda od kože počeo sam da se bavim kada sam naišao na stare mašine u kući, priča Dorian Bobaček, vlasnik Fox-a. Bačka Palanka je takvo mesto da je skoro svaka kuća imala nekog ko je radio u Merkuru, fabrici proizvoda od kože. Moji baba i deda su tamo radili, kao i moja majka, koja mi se iz hobija pridužila u izradi, a kasnije su sa nama počeli da rade i ostali članovi porodice.

U toj staroj radionici, prvo sam napravio futrolu za naočare, pa sam onda pokušao da napravim novčanik, i od toga je krenulo. Na mestu na kome se nalazi radionica u Bačkoj Palanci, napravili smo malu radnju i tako smo počeli.

fox-15
Fox hand made

Prvo smo otvorili radnju u Novom Sadu, a onda i u ostalim gradovima.

Nakon mnogo rada, truda i pre svega ljubavi prema onome sa čime se bavimo rodila se kožna galanterija Fox. Naša želja je bila da svojim radom i ljubavlju stvorimo nešto što će i drugi zavoleti. Želeli smo lepe, kvalitetne i pre svega pristupačne proizvode.

Sam naziv kozne galanterije Fabrica Ob Xenia (FOX) znači „radionica za darove“. Želeli smo da naši proizvodi budu nešto što će se od srca poklanjati dragim osobama. Sanjali smo i ostvarilo nam se.

fox-15
Fox hand made

Pored prodavnica u nekoliko gradova u Srbiji, od nedavno postoji i online šhop.

Svi proizvodi Fox hand made su izrađeni od prave kože, ručnim radom, na starim mašinama. Modeli ne prate modu, već su klasični, tradicionalni i elegantni.

Većina proizvoda je unikatno, jer neka koža nije ponovljiva u nabavci, kada je specifična boje ili kada su specifične šare na dezenu.

Ipak, kako Dorijan Bobaček kaže, naviše se prodaju novčanici. Jedan od razloga je i taj što su izuzetni kvalitetni, a opet dosta povoljniji od konkurencije, što je i specifičnost ove prodavnice kožne galanterije.

fox-15
Fox hand made

Kako staro verovanje kaže, u novi novčanik, posebno ako ga nekome poklanjate, treba staviti i neku paru, kako bi novčanik uvek bio pun. U Fox hand  made prodavnicama vas može obradovati baš taj detalj, jer ćete u nekim od  kupljenih novčanika pronaći koji dinar, za sreću.

Više na sajtu http://www.foxhandmade.com/#/Category/featured i facebook stranici https://www.facebook.com/koznagalanterijafox.

Poklonite sebi nešto lepo: Retro ili ručno rađeni predmeti koje ćete obožavati

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.9K Shares
1.9K Shares
Share via
Copy link