Beograd Magazin

Ova fotografija prikazuje sav besmisao u slici i reči

Fotografija koja je sinoć objavljena u mnogim medijima je nešto na šta niko nije mogao ostati ravnodušan.

– Fotografija u ovom prilogu je za nagradu. Više nego jasno oslikava podelu u društvu pod uticajem ove vlasti. Istorijska fotka, zaista – jedan je od komentara na društvenim mrežama i portalima.

I zaista, besmislene, i pod lupom sumnje, spontane podele ovog društva su najjasnije prikazane baš ovom fotografijom.

Da nije reč samo o besmislu slike, već i reči, govori činjenica da je ona nastala nedugo nakon što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar dao ovu izjavu:

Do 15. juna ne bi bilo nijednog inficiranog ako bi se građani pridržavali tri mere – distanciranja, nošenja maski u zatvorenom prostoru i što češćeg pranja ruku. Veliki broj građana se pridržava tih pravila, ali ima onih koji su shvatili popuštanje mera kao da je epidemija završena

O masovnosti ovog skupa izvestio nas je i sam predsednik koji je rekao da je na skupu podrške štrajkačima glađu ispred Skupštine Srbije bilo skoro 6 hiljada pristalica SNS-a i 65 pristalica Dveri.

I dok brojimo okupljene pristalice i gledamo sliku koja govori više od 1000 reči, kao glas običnog naroda možda bi se mogao izdvojiti ovaj tvit, koji nije umakao ni portalu BizLife.

O eventualnim posledicama ovakvog skupa upozorili su nešto ranije član Kriznog štaba dr. Predrag Kon i edpidemiolog Zoran Radovanović.

Odgovornost ćemo, ako budemo dovoljno istrajni i hrabri, tražiti i od Dveri, ali i od vlasti.

Vučićevo obraćanje naciji: Izbori 21. juna, molim vas za samo 2 stvari

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
408 Shares
408 Shares
Share via
Copy link