Magazin

Nova fontana u Subotici počela da propada posle nekoliko dana (FOTO)

Na novoj fontani u Subotici, vrednoj oko milion evra, posle nekoliko dana od svečanog otvaranja, pojavile su se pukotine i ulegnuća.

Nova parterna fontana, koja ima ukupno 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova, svečano je puštena u rad u utorak, 11. avgusta, piše Magločistač.

fontana-subotica-2
Foto: Magločistač

Gradonačelnik Bogdan Laban tom je prilikom rekao da je, zahvaljujući novoj fontani i uređenju trga, Subotica dobila izgled kakav grad te veličine i zaslužuje, a pre svega “na radost njenih građana”.

“Sve projekte koje smo pokrenuli, uglavnom smo i završili, a ono što nas u narednom periodu očekuje, jeste završetak izgradnje Akva parka na Paliću”, naveo je tada Laban.

Radovi na rekonstrukciji dela gradskog trga i izgradnji nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije bila je 123,5 miliona dinara.

Nova fontana je izgrađena na mestu stare, Zelene fontane, koja je bila jedan od simbola Subotice.

fontana-subotica-3
Foto: Magločistač

Zelena fontana od „žolnai“ keramike je po nacrtu beogradskog arhitekte Svetislava Ličine izrađena 1971. godine, ali je sve do 1985. bila smeštena u dvorištu Gradske kuće jer je njeno postavljanje bilo skupo.

Građani i stručna javnost su se početkom godine pobunili protiv rušenja stare i izgradnje nove fonatane.

Amerikanci očarani srpskim gradom: Izgleda kao da je iščupan iz bajke

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
984 Shares
984 Shares
Share via
Copy link