Magazin

Nova fontana u Subotici počela da propada posle nekoliko dana (FOTO)

Na novoj fontani u Subotici, vrednoj oko milion evra, posle nekoliko dana od svečanog otvaranja, pojavile su se pukotine i ulegnuća.

Nova parterna fontana, koja ima ukupno 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova, svečano je puštena u rad u utorak, 11. avgusta, piše Magločistač.

fontana-subotica-2
Foto: Magločistač

Gradonačelnik Bogdan Laban tom je prilikom rekao da je, zahvaljujući novoj fontani i uređenju trga, Subotica dobila izgled kakav grad te veličine i zaslužuje, a pre svega “na radost njenih građana”.

“Sve projekte koje smo pokrenuli, uglavnom smo i završili, a ono što nas u narednom periodu očekuje, jeste završetak izgradnje Akva parka na Paliću”, naveo je tada Laban.

Radovi na rekonstrukciji dela gradskog trga i izgradnji nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije bila je 123,5 miliona dinara.

Nova fontana je izgrađena na mestu stare, Zelene fontane, koja je bila jedan od simbola Subotice.

fontana-subotica-3
Foto: Magločistač

Zelena fontana od „žolnai“ keramike je po nacrtu beogradskog arhitekte Svetislava Ličine izrađena 1971. godine, ali je sve do 1985. bila smeštena u dvorištu Gradske kuće jer je njeno postavljanje bilo skupo.

Građani i stručna javnost su se početkom godine pobunili protiv rušenja stare i izgradnje nove fonatane.

Amerikanci očarani srpskim gradom: Izgleda kao da je iščupan iz bajke

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link