Magazin

Nasilnik iz Obrenovca je član SNS-a, zaposlen u opštini i dokazano incidentan

Filip Radovanović iz Obrenovca pre dva dana automobilom je uleteo u Prihvatni centar za migrante u tom mestu i na taj način ugrozio život ljudi koji tamo privremeno borave, kao i srpske vojnike koji obezbeđuju centar.

Radovanović je predsednik Komisije veća opštine Obrenovac za saradnju sa omladinom i udruženjima, aktvista vladajuće Srpske napredne stranke i član desničarskog pokreta Levijatan.

On već duže vreme obavlja funkciju predsednika Komisije veća opštine Obrenovac za saradnju sa omladinom i udruženjima, a ujedno radi kao zaposleni i u JP Sportsko-kulturni centar Obrenovac, piše portal Nova.

Na te funkcije, imenovan je kao kadar SNS, a član pokreta Levijatan je postao, prema rečima naših izvora, tek po formiranju opštinskog odbora ove ultardesničarske organizacije u Obrenovcu.

Prethodne večeri u njegovu odbranu stao je i predsednik Levijatana Pavle Bihali, koji je potvrdio da je reč o njihovom članu.

Iako je zvanično pripadnik druge politčke grupacije, Radovanović je veoma aktivan u podršci aktuelnoj vlasti, kako putem društvenih mreža, tako i terenskim radom.

Pre sedam dana, zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, Radovanović je učestvovao ponovonom otvaranju parkova i igrališta, koja su bila zatvorena zbog širenja pandemije koronavirusa.

Po svemu sudeći, Miroslav Čučković ne zamera mnogo svom saradniku upad u prihvatilište za migrante, što se može videti u jednom od tvitova koje je lajkovao, a gde se, pored toga što se brani Radovanovićev postupak, predstavnici aktuelne vlasti nazivaju pogrdnim imenima.

Čučković je nakon određenog vremena uklonio svoj lajk sa ove objave.

Radovanović se ranije obraćao javnosti ispred JP Sportsko-kulturni centar Obrenovac, predstavljajući program Doma kulture Obrenovca.

Upad u Prihvatilište za migrante nije prvi slučaj gde Radovanović diskriminiše određenu grupu ljudi. On je početkom februara objavio na svom Instagram profilu fotografiju osobe sa smetnjama u razvoju, koju je okarakterisao kao opasnu po okolinu.

Nakon sinoćnjeg incidenta, vojna policija je predala Filipa Radovanovića pripadnicima MUP na dalje postupanje i procesuiranje.

On bi međutim, nakon saslušanja mogao da bude suočen sa istragom za mnogo teže krivično delo, u zavisnosti od prikupljenih dokaza kojima tužilaštvo bude raspolagalo.

Policija je nakon hapšenja Radovanovića obavestila Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu, koje mu je odredilo zadržavanje od 48 sati. On bi danas trebalo da bude saslušan, a zasad je protiv njega podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.

“Tužilaštvu je dostavljen snimak koji će biti pomno ispitan, kako bi se utvrdilo da li je osumnjičeni, osim nasilničkog ponašanja na osnovu kog je i zadržan u policijskom pritvoru, počinio još neko delo. Dežurni zamenik tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu o svemu je obavestio i Više tužilaštvo u Beogradu, u čijoj bi nadležnosti bilo delo rasna diskriminacija. Da li će doći do prekvalifikacije dela, odnosno da li će krivična prijava protiv Radovanovića biti proširena, biće poznato nakon što on iznese odbranu – kazao je izvor portala Nova.

Brojni korisnici društvenih mreža, ocenili su da je Radovanovićev potez teroristički čin, ali ni broj korisnika koji su mu pružili otvorenu podršku za ovaj vandalski čin nije zanemarljiv.

Bahata Levijatan ekipa od romske dece otela psa (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link