Magazin Svet

Bivšem fudbaleru Mančester Junajteda dojadile žene i novac, postaje sveštenik (VIDEO)

Filip Marlin
Foto: Screenshot / YouTube

Poznato je da fudbal nazivaju “najvažnijom sporednom stvari na svetu”, a igrači u najjačim ligama inkasiraju ogromne svote na bankovnom kontu na osnovu svog umeća na travnatom terenu.

Međutim, jedan bivši reprezentativac Severne Irske ponovo je otkrio svoju duhovnost i odlučio da nakon bogate fudbalske karijere postane – sveštenik!

Prema sopstvenom priznanju, bivši fudbaler Mančester Junajteda, Filip Marlin, na taj korak se odlučio jer mu je bilo dosta materijalnih stvari i ženske pažnje, pošto ga takve stvari nisu ispunjavale.

Malrin je prošao omladinske selekcije Mančester junajteda i važio je za jednog od talentovanijih fudbalera svoje generacije.

Uspeo je da zabeleži jedan zvaničan nastup za “Crvene đavole”, a zatim prešao u Norič, za koji je u šest godina prikupio preko 160 nastupa, da bi potom igrao u Kardif sitiju, Lejton Orijentu i King’s Linu, piše Telegraf.

Odmah nakon fudbalske karijere je 2009. godine krenuo u svoj drugačiji put, a osam godina kasnije je i zvanično postao sveštenik.

On je u intervjuu za Dejli Star pričao i kako se odlučio za takav životni put.

– Sve je počelo tokom moje poslednje godine u Noriču. Postao sam nezadovoljan stilom života. Mi fudbaleri imamo predivan život i bio sam privilegovan, ali sam shvatio da osećam prazninu. Bio sam šokiran kad sam video da nisam srećan, a imam sve što mladi žele. To me je pokrenulo i otišao sam na put istraživanja svoje vere, koju sam imao kao dečak.

Odlučio sam da se vratim kući nakon godinu dana i tada se sve okrenulo. Počeo sam da volontiram u prihvatilištu za beskućnike. Odlazio sam na liturgiju i bio redovan na svim molitvama. Vera me ispunila. Fudbal donosi uspone i padove, a u veri je uvek bilo nešto što mi je uvek davalo stabilan osećaj zadovoljstva – izjavio je Malrin.

Izvor: Telegraf

Fudbaler pao na aerodromu sa 100 kg kokaina, drogu sa partnerkom švercovao u koferima

Čitajte Luftiku na Google vestima

16 Shares
Share via
Copy link