Magazin Novi Sad

Festival uličnih svirača u Novom Sadu, duh šlagera pod Petrovaradinom

Ulicni-svirac-truba
Foto: Beta/Milan Timotić

Festival uličnih svirača biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 3. do 5. septembra (petak, subota i nedelja). Gradić fest prvobitno je odložen zbog vremenskih nepogoda. Pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka” njegovim ulicama proneće se duh 50-tih i 60-tih godina prošlog veka i podsetiti posetioce na to da prave vrednosti žive večno.

Svi programi će se odvijati na platou iza “Beogradske kapije”, vraćajući se u vremena puna šarma, vedrog duha. Festival će u petak u znaku šlagera od 20 časova zvanično otvoriti Beti Đorđević i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Za ulazak neizostavan je digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili preležanom Kovidu 19, odnosno, negativan PCR ili brzi antigenski test. Grad je omogućio besplatno testiranje za posetiocie koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili preležanoj koroni.

Redovan program festivala upotpuniće beogradski bendovi Vizelj i Dogs in Kavala, a iz Hrvatske dolaze Z++ i Pocket palma.

Jedno od imena vredna pažnje je svakako mlada muzičarka u usponu Tam (Tamara Popović). Takođe, beogradski bend Tapan, zagrebački ABOP, Sana Garić i Luka Rajić. Kao i mnogi drugi.

Za ljubitelje kinematografije, u okviru Gradić bioskopa biće predstavljena i filmska ostvarenja. Neka od njih su; „Neposlušni“, autorke Mine Đukić, „Minotaur“ reditelja Zulfikara Filandre – koji je imao premijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu.

Izmene ruta autobusa

Autobusi GSP-a zbog održavanja Festivala uličnih svirača će, od 3. do 5. septembra na nekoliko sati saobraćati izmenjenim rutama – u periodu od 15 do 2 časa narednog dana na linijama; 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64.

Izmene će se odnositi samo na smer Novi Sad – Petrovaradin. Nakon Bulevara Mihajla Pupina i Varadinskog mosta autobusi će skretati desno ka drumsko-železničkom mostu (novi Žeželjev most) i Reljkovićevoj ulici. Odatle će dalje saobraćati do Preradovićeve ulice i nastavljati redovnim trasama kretanja, prenosi 021.

Na izmenjenom delu kretanja upotrebljavaće se privremena stajališta; nakon skretanja desno sa mosta na Keju skojevaca, u Reljkovićevoj ulici 39 i 42A i Preradovićevoj ulici preko puta kućnog broja 47.

Iz smera Petrovaradin – Novi Sad nema izmena, autobusi će ići redovno i uobičajenom rutom.

Festival organizuje Umetnička asocijacija Inboks uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture.

Celokupan festivalski program možete pogledati na ovom linku.

BRAVO Nišvil! Festival koji kulturu i dalje održava na bezbednoj udaljenosti od sveopšte komercijalizacije

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
53 Shares
Share via
Copy link