Lifestyle Magazin

Farmaceutkinja Anđela koristila kreme koji mnogi stavljaju na lice i sad prolazi kroz pakao (VIDEO)

farmaceutkinja-kortikosteroidi
Foto: Printscreen

Problemi sa suvom kožom koja se peruta nisu neubičajnost. Zbog toga većina ljudi koristi brojne kreme i preparate kako bi svoje lice održavalo čistim i svežim.

Ipak, neoprezno korišćenje različitih proizvoda na svoju ruku ili pogrešno savetovanje od strane stručnog lica mogu ostaviti ozbiljne posledice i imati dalekosežne nuspojave.

Iz ovog razloga, iz ugla nekog ko je magistar farmacije, ali i na osnovu negativnog ličnog iskustva, Anđela Tonić je na svom TikToku upozorila ljude da budu izuzetno oprezni kada koriste kortikosteroide za dermatološku primenu, prenosi Blic Žena.

– Ako i ti koristiš kortiko kreme za probleme na koži, slušaj me sad – počela je izlaganje devojka na svom TikToku, a onda objasnila zašto je njihova upotreba izuzetno opasna:

– Ove kreme će ti moje kolege farmaceuti često izdati bez recepta ili izveštaja lekara. Meni su dermatolozi ove kreme pripisivali kao atopijski dermatitis još od detinjstva i rekli su da ću morati da ih lažem doživotno. Ono što mi nisu rekli jeste da ove kreme stvaraju zavisnost. Dok ih mažeš, simptomi se povlače, ali se vrlo brzo vraćaju u još gorem obliku. I nikako ne možeš da izađeš iz začaranog kruga – upozorila je farmaceutkinja.

@andja_tsw

#CapCut

♬ original sound – Mag. farm. Anđela Tonić

Ona je svoje kreme bacila, ali se suočava sa vidnim posledicama.

– Borim sa TSW (Tropical Steroid Withdrowal Sindrome). Ako imaš kožne probleme, nemoj da mažeš ove kreme, već traži uzrok svog problema – naglasila je.

Snimila je i kako izgleda njeno lice dok traje proces odvikavanja od sterodida, nakon godina i godina njihovog korišćenja, jer su oni vremenom sve jači.

– Nažalost, bebama i maloj deci se pripisuju već od najranijih dana. Ja sam krenula sa osam meseci života kada se pojavio prvi ekcem, a posle su dermatolozi rekli da moram da mažem doživotno, iako na svakoj tubi piše da ne sme da se koristi duže od dve nedelje“, ispričala je devojka u nadi da će drugi učiti na njenim greškama i sačuvati sebe ili svoje dete sličnog dermatološkog problema – koji je sve, samo ne bezazlen.

10 šokantnih i zastrašujućih vrsta masaža iz celog sveta (VIDEO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

83 Shares
Share via
Copy link