Film Lifestyle

Evo kojih 10 filmova ne smete propustiti ove jeseni

Filmska jesen 2016. godine obećava mnogo toga – od neverovatnih istinitih priča i rimejka vesterna, preko novog nastavka planetarno popularne Bridget Jones, do nove magijske avanture iz sveta Harija Potera. Uživajte ove jeseni i ne propustite sledećih 10 filmova.

Sully

Ovo je priča o istinitom događaju iz 2009. godine – američki pilot Česli Sulenbergm koga u filmu glumi fantastični Tom Hanks, bezbeedno je sleteo putničkim avionom u reku Hadson u Njujorku. Sulenberg ili Suli kako su ga zvali, spasao je na taj način živote 155 putnika i cele posade, a to rizično spuštanje izazvano je otkazivanjem motora nakon što je avion pogodilo jato gusaka.

Snowden

Ovaj film otkriva detalje iz života Edvarda Snowdena, jedne od najkontroverznijih figura 21. veka i najtraženijeg čoveka na svetu. Dok ga jedni smatraju herojem, za druge je izdajnik. Bez obzira u šta ste odlučili da verujete, ne sumnjamo da ćete uživati u ovom filmu.

Bridget Jones’s Baby

Ne smete propustiti ni nove avanture najpoznatije singl devojke na celom svetu, a u ovom nastavku, pored oskarovaca Renée Zellweger i Colinu Firthu i šarmantni Patrick Dempsey.

The magnificent Seven

Ovo je rimejk vesterna iz 1960. godine, a radnja se dešava u mirnom malom gradu Rose Creek-u, koji se nađe na meti oktrutnog bogataša. Da bi se zaštitili formiraju neobičnu ekipu – kockare, lovce na glave, razbojnike i slične ličnosti.

Queen of Katwe

Još jedna istinita priča na ovom spisku je u vezi sa Fionom Mutesi, devojčicom iz Katvea koja prodaje kukuruz na ulicama Ugande, a kasnije postaje šampionka u šahu. Film je nanoviji projekat Disney studija u kome se pojavljuje i Oskarom nagrađena Lupita Nyong’o.

Avatar

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link