Srbija Vesti

EPS ponovo produžio rok za novembarski račun, ali bez brige – “decembarski stiže na vreme”

EPS
Foto: Nova ekonomija

Izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije Radovan Stanić kaže da je EPS odlučio da produži rok za plaćanje novembarskog računa za struju do 29. januara.

Stanić kaže za RTS da je 29. januar datum do kada će građani moći da ostvare popust od pet odsto.

Intenzivno se radi i da se omogući elektronsko plaćanja računa za struju, ističe Stanić, koji očekuje da će tokom sledeće nedelje početi da radi portal “Uvid u račun”. Ističe da se reklamacije zasad, pisanim putem, mogu dostaviti na šalterima EPS-a.

Ove godine neće biti poskupljenja struje, potvrdili su EPS i Ministarstvo energetike.

Elektroprivreda se oporavlja od decembarskog sajber napada, koji je otežao isporuku i naplatu novembarskog računa za struju domaćinstava.

Stanić ističe da je EPS pre Nove godine odštampao i isporučio sve račune za struju domaćinstvima “Pošti”, kao i da očekuju da su ovih dana stigli na prave adrese.

– Vanrednim angažovanjem svih zaposlenih, uspeli smo da taj posao završimo do kraja. Znajući da posao na vreme nije završen, došlo je do pomeranja roka za plaćanje – navodi Stanić.

Stanić navodi da je EPS u ovom trenutku doneo novu odluku da se rok za plaćanje novembarskog računa pomera na 29. januar, kada je rok za plaćanje i decembarskog računa za struju.

– Svi kupci koji do tada izmire račune, moći će da ostvare popust od pet odsto. Smatramo da na taj način izlazimo kupcima u susret, jer ne smeju trpeti zbog naših problema, koji su uzrokovani hakerskim napadom – ističe Stanić, dodajući da će decembarski račun stići na vreme.

Izvor: RTS

Qilin već napadao državne kompanije u Srbiji: Šta znamo o hakerskoj grupi koja je srušila EPS?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link