Srbija Vesti

Smenjena 4 direktora, kao kolateralna šteta svinjarije u EPS-u

milorad grčić
Printscreen

Zbog neodgovornog rukovođenja i energetske havarije biće smenjena četiri direktora EPS-a, od kojih su dvojica izvršni, odlučio je v.d. direktora Milorad Grčić. Nakon kritika predsednika države, Grčić je odgovornost pronašao u ljudima koji su u hijerarhiji na nižem položaju u energetskom sistemu, dok je on i dalje nedodirljiv.

Na spisku za smenu su izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje energije, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Dejan Jeftić, direktor proizvodnje Kolubare, Milan Mišković i direktor proizvodnje struje u TENT, Goran Lukić.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je EPS 3. decembra postavio Radovana Stanića za izvršnog direktora za poslove snabdevanja električnom energijom. Do tada, na toj poziciji se nalazila Jasna Milosavljević, koja je u EPS došla 2014. kao kadar SNS i uticajna osoba iz društva Darka Glišića, kuma Aleksandra Vučića.

Podsetimo, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je jutros da je cilj da svi blokovi u obrenovačkim termoelektranama za vikend budu na mreži i dodao da je siguran da će to biti ostvareno.

– Odgovornost za kvar je isključivo na meni, a ko je kriv i ko je napravio propust utvrdićemo u najkraćem mogućem roku. Prioritet je da sve blokove vratimo na mrežu – rekao je Grčić za Pink.

Inače, u nedelju i ponedeljak Obrenovac nije imao ni vodu, ni grejanje, a struju nisu imala domaćinstva širom Srbije, prenosi Direktno.

Mihajlović za energetsku krizu okrivila upravu EPS-a, izbegla pitanje o ličnoj odgovornosti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

204 Shares
204 Shares
Share via
Copy link