Novi Sad

Novosađani donirali više od 6 tona garderobe u Empty Shop-u

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je čak 6.5 tona garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena ljudima u stanju potrebe.

empty-shop-1

„Jako nam je drago što smo uspeli da prikupimo toliku količinu garderobe tokom rada The Empty Shop-a, a još nam je draže što je sam koncept uspeo da privuče veliku pažnju i ukaže na potrebe za ovakvim tipom donacija. Želim da pozovem građane da nastave ovu humanu priču u narednom periodu, tako što će nastaviti sa donacijama organizacijama kao što je Crveni krst Vojvodine“, izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžer šoping centra Promenada Novi Sad.

Polovina prikupljene garderobe je već podeljena lokalnim organizacijama Crvenog krsta u Irigu, Novom Kneževcu, Čoki, Srbobranu, Vrbasu, Šidu, Adi i Novom Bečeju.

U narednom periodu ostatak prikupljene garderobe će biti predat organizacijama u Novoj Crnji, Žitistu, Pećincima, Senti, Žabalju, Bečeju, ali takođe i Domu za duševno bolesne osobe u Starom Lecu, opština Plandište.

empty-shop-3

„CKV je izuzetno zadovoljan celom humanitarnom pričom koju je izazvao i ostvario The Empty Shop u Promenadi. Akcija je izazvala veliku pažnju stanovništva, a volonteri i saradnici u Promenadi su se potrudili da to bude u najboljem redu prihvaćeno, složeno i razvrstano. Saradnici CKV su organizovali distribuciju od šoping centra Promenada do svog Distributivnog centra, i dalje do krajnjih korisnika širom Vojvodine. Zahvaljujemo se šoping centru Promenada i nadamo se i dalje dobrim humanitarnim pričama za naše građane, pogotovo decu. U svakoj sabirnoj akciji Crveni krst prednost daje najmlađima. U susret praznicima zajedno možemo uraditi puno“, izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

Novosađani velikog srca najhumaniji u Srbiji

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link