Srbija Vesti

Beograd je rekao NE referendumu, a u subotu će da kaže NE – Rio Tintu!

beograd-protesti
Foto: Luftika

Savez ekoloških organizacija Srbije posvao je sve građane da dođu na protest i učestvuju u blokadi saobraćaja u Beogradu 22. januara 2022. godine u 13 sati ispred Sava centra. Protest će biti održan i u Loznici i Preljini a ostale lokacije će biti objavljenje naknadno.

“Beograd je rekao NE referendumu, a u subotu će da kaže NE – Rio Tintu! Pozivamo sve građane i organizacije na veliki protest i blokadu u Beogradu da konačno završimo ovu farsu sa Rio Tintom. Dosta je pretnji, ucena, laži i otimačine“, navodi se u saopštenju SEOS-a.

Dalje se dodaje:

„Danima se migolje i stidljivo najavljuju povlačenje projekta “Jadar”, i to samo zato što su ih na to naterali hrabri i odlučni građani koji protestuju i blokiraju puteve nedeljama.

Znamo da su blizu da ispune naše zahteve, na samoj su ivici, kao što reče premijerka, zato hajde da ih poguramo u tom pravcu. Svi smo složni u tome da nema trovanja Jadra ali ni ostatka Srbije. Nema otimanja zemlje ni proterivanja građana sa svoje dedovine. Znamo da ne damo!

Vidimo se u subotu, 22. januara u 13h ispred Sava centra!

Takođe, ne odustajemo ni od dve ključne blokade u Loznici i Preljini“.

Na protest su pozivali Savez ekoloških organizacija Srbije – SEOS: (Ne damo Jadar, Suvoborska greda, Eko brigada Jagodina, Neko brine za Levač i Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Za čist Kosjerić)

– Ekološki ustanak

– Akcija – otvorena građanska platforma

– Ekološki front Novi Sad

– Pravo na vodu

– Ne damo đedovinu

– Marš sa Drine

– Belorepan

– Osna

– eKGo

– Akvila Bačka Palanka

– UG Komšija

– Mlavska vojska

– Lokalna alternativa Vrbas

– Građanska platforma i mnoge druge organizacije

Ćuta najavio radikalizaciju protesta ako vlast ne reaguje nakon blokada u subotu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link