Magazin

*ebalo te cveće, hoću apartman na Majorki kao Kija!

Vest na pola strane da će Kija Kockar vrlo izvesno dobiti apartman na Palma de Majorki kao poklon od mladog srpskog biznismena spremnog da je na ovaj način pridobije, nije uspela da mi sruši od jutros prilično nagnječeno samopouzdanje.

Samopuzdanje mi se periodično razgnjili, uglavnom u pms-u kad žalim sebe ko da sam iznenada umrla, a sahrana zakazana za 13 časova po jari, dok su još svi na poslu sa kog uglavnom neće moći da izađu, tako da će me oplakati samo najuži krug ljudi, bez glasnijeg leleka i bacanja na sanduk. Pokopaće me bez pompe kako i priliči ženi koja nikad nije volela pompu i preseravanja, bilo da se slavi rođenje ili oplakuje umiranje.

U takvom krhkom raspoloženju, naletim na ovu golemu vest, po prostoru koji je zauzela reklo bi se od ključne važnosti za opstanak srpskog naroda, i nasmejem se. Prvi put od jutros. Nekako mi ova priča o mladom napaljenom tajkunu i Kiji i njegovom apartmanu i spremnosti da je na taj način pridobije i njenom nećkanju tačno rasterala tmurne oblake u glavi i vaskrsla me.

Oživela sam da bih samo ove redove mogla da napišem.

Pokušala sam da se stavim, za početak, u kožu tinejdžerke koja je to ne daj Bože pročitala i kojoj samopouzdanje nije nagnječeno samo zbog PMS-a (što je moj slučaj), već zbog recimo toga što je gojazna, što ima kvrgave noge, strije duž celog donjeg dela leđa, što misli da je najružnija, jer “sve su devojke u medijima tako lepe i mršave”, koju je momak ostavio, prevario je gad sa nekom vitkom plavušicom što joj roditelji drže prodavnicu obuće od prirodne kože, dok su njeni roditelji “samo” radnici, mama neofrabana a ima sede, tata komunalac što prazni kantu pred kućom te plavuše zbog koje ju je momak ostavio, što nije poznata i smeštena u separe nekog kluba, jer mediji kažu da svašta devojke dobijaju “lepo i vredno” kad uđu u pravi separe, što cedi ogromne bubuljice kraj prozora u koji je baba metnula lepljivu traku za muve…i tako.

I onda nagnječena tom prevarom momka i nahranjena medijskim standardima lepote, sreće, uspeha i ljubavi u koje se ne uklapa, pročita ovo za Kiju i tog biznismena i taj apartman na Palma de Majorki i ladno odbije momčića što raznosi pice na skuteru, koji joj se udvara već dve nedelje i šalje friško crveno cveće svaki treći dan.

Jer “jebalo te cveće, da te jebalo, ova će bre apartman da dobije, hoću i ja iz bede da se izvučem!”

Ovakve priče, koje bujaju ne samo u medijima, već na svim društvenim mrežama, zbunjuju iovako već zbunjenu omladinu. Kod onih sa klimavim samopouzdanjem, kakvo je obično u tinejdžerskim godinama kada im je sve na sebi nedovoljno lepo, može dovesti do vrlo pogrešnih zaključaka.

Recimo, klinke pomisle da trebaju da budu kao Kija, jer Kija će dobiti apartman na Majorki, a kod klinaca da teže da budu biznismeni (onako kako oni shvate značenje ovog pojma) jer samo tako će pridobiti devojke. Ovde niko ne zna šta tačno znači biti biznismen ili tajkun. Meni je to lopov, ali ajd sad.

kija
instagram

Kad sam se vratila sa studija iz Beograda u malo mesto i ubrzo počela da se zabavljam sa momkom koji je konobarisao u jednom seoskom kafiću, svi su se čudili.

Jebote, otkud ti sa njim? – zanimalo ih je. Nije mi bilo najjasnije šta ih tačno zbunjuje u mom odabiru, jer bio je sladak momak, dobar, kulturan dečko iz fine porodice, nekonfliktan, vredan, mio. Bilo mi je lepo kad sam sa njim, imala sam potrebnu pažnju, grejalo me svuda, valjda je to najvažnije.

Ili nije?

Ljudi su mislili da ja sa diplomom treba da kraj sebe imam nekog sa diplomom, da treba da pucam više, da očekujem više, da obezbedim sebe, da nađem nekoga ko me može odvesti i na letovanje i na zimovanje, ko ima svoj stan, a ne samo sprat porodične kuće, ko će mi pokloniti apartman na Majorki ili bar u Vrnjačkoj Banji da bi me pridobio.

Mislili su da mi bolje paše “biznismen” nego konobar u seoskom kafiću. Ljubav tu niko nije spominjao.

Jebeš ljubav i prijanje, koji će ti to? Unovči sebe.

Danas je eto “velika” vest kad neki biznismen, što se verovatno kurči sa ko zna kako stečenim apartmanom, pokušava da osvoji Kiju, učesnicu ogavnog, vulgarnog, prostačkog rijalitija Zadruga.

Zauzela je više od pola strane. Isto toliko će sutra dobiti Dara ili Jelena ili Cecina ćerka kada im se bude udvarao neki biznismen. Ili kada neka sa estrade dobije verenički prsten od nekoliko desetina hiljada evra (a tebi tvoj “uvalio” srebro), verio je tajkun na Karibima dok su bosi trčali po pesku, a Sunce (ono koje je na mojoj isceniranoj sahrani u svojoj punoj snazi i lupa u potiljak okupljenu šačicu) milo i purpurno.

Sećam se koliko sam bila u čudu kada su mediji prenosili vest o venčanju Nataše Bekvalac i Danila Ikodinovića sa naslovima “venčao se najlepši par u Srbiji”.

Lepi su oni i atraktivni, niko to ne spori, ali da su najlepši verovatno nisu, samo oni iz Prnjavora lepi ko lutke nisu javne ličnosti i ona je “samo” frizerka, a on “samo” vulkanizer pa nisu ni bitni za medijski život. I život čitalaca.

Vreme uglavnom pokaže da su sve to prenaduvane priče s ciljem lake zarade i nekako se otkrije da je biznismen zapravo vlasnik kioska u kom se prodaju indeks sendviči, i da je skupoceni verenički prsten uzeo na zalog, pa sad mora da vrati ili prsten ili novac. Recimo.

Poenta je da budeš ono što jesi, kakav god da jesi, da se ne stidiš onoga što imaš na sebi i u sebi, jer te to čini posebnim, koliko god ti se pod pritiskom medija ovo činilo smešnim.

Ne moraš da budeš zgodna, preplanula, plastična, blajhana, nadograđena svuda gde je prifalilo, atraktivna, u separe smeštena, nad nečijim krilom gologuza i razigrana da bi dobila pažnju (ili apartman), jer ta pažnja koju na taj način dobiješ uglavnom je jednonoćna, priča o apartmanu i jahtama i novcu lažna, priča o tebi posle toga nezavidna.

Ne moraš da imaš novac, skup auto, svoj stan, svoj separe da bi “pridobio” devojku, jer devojku koju na taj način pridobiješ brzo će da šmugne, čim joj neko ponudi više novca, više dana letovanja, skuplje piće ili apartman.

Nemoj dozvoliti medijima da ti poljuljaju samopouzdanje i ubede te u neke sulude standarde lepote, uspeha, ljubavi, lagodnog života. Da te ubede da si promašeni goljo ako nemaš apartman da ponudiš i da si uspela riba ako si Kija.

Jer nisi.

Evo zbog čega je Severinin spot razbesneo javnost!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share