Magazin

Hakovan sistem za pozivanje na molitvu, sa džamija se orila Bella Ciao (video)

dzamija bella ciao

Nepoznati počinioci hakovali su sistem za pozivanje na molitvu, pa se sa nekoliko minareta u turskom gradu Izmiru zaorila čuvena italijanska antifašistička pesma Bella Ciao. Turske vlasti naredile su hitnu istragu povodom ovog slučaja.

Ta antifašistička himna je emitovana juče posle podne umesto poziva na molitvu, koji se emituje pet puta dnevno, a ovaj snimak je objavljen i na društvenim mrežama.

Lokalni ogranak turskih vlasti zaduženih za verska pitanja potvrdio je na Tviteru ovaj incident i najavio otvaranje unutrašnje istrage i podnošenje prijave policiji, piše N1.

“Bela ćao” je emitovana nakon što su “nepoznate osobe sabotirale i ilegalno hakovale sistem poziva na molitvu”, precizira se u saopštenju.

Tužilaštvo u Izmiru je otvorilo istragu o tom incidentu koja će obuhvatiti i korisnike društvenih mreža osumnjičene za “negiranje verskih vrednosti”, javila je agencija Anadolija. Portparol vladajuće stranke Omer Čelik je na Tviteru “oštro osudio” ovaj incident i naveo da će biti pronađeni počinioci.

Incident se dogodio u jeku ramazana, muslimanskog meseca posta, i u trenutku kada su džamije zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

U čemu je tajna besmrtne Bella ciao i kako je situacija koja nije nimalo lepa postala mnogo lepa

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link